Hlavní obsah

Lamborghini vyprodalo modely se spalovacími motory, následovat bude hybridní éra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modely vozů Lamborghini se spalovacím motorem jsou až do konce jejich výroby vyprodané, automobilka přechází na hybridní pohon. S odvoláním na šéfa italského výrobce sportovních vozů, který spadá do koncernu Volkswagen, to napsal deník Die Welt.

Foto: Petr Horník, Právo

Lamborghini Urus

Článek

Knihy objednávek na supersport Huracán a SUV Urus jsou plné, uvedl šéf automobilky Stephan Winkelmann. Po nich firma s výrobou aut s čistě spalovacím motorem končí.

Loni v červenci podnik oznámil, že investuje nejméně 1,8 miliardy eur (42,8 miliardy Kč) do modelové řady s hybridním pohonem, kterou hodlá uvést do roku 2024. Zahrnovat bude i plug-in hybridní urus. Další peníze chce investovat do uvedení plně elektrického modelu do konce desetiletí.

Modely se spalovacími motory v letech 2024 a 2025 nahradí plug-in hybridy. Winkelmann má nicméně za to, že i hybridní model Revuelto bude vyprodán do konce roku 2025. Připomněl také, že automobilka v loňském roce zaznamenala rekordní odbyt a letos opět usiluje o „velmi dobrý výsledek“.

Nemusíme se dělit o náklady s Audi, říká Lamborghini o nástupci huracánu

AutoMoto

Test Lamborghini Urus: Býk na chůdách

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám