Hlavní obsah

Hyundai představuje konu nové generace, vypadá jako z vesmíru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Crossover Hyundai Kona je tu ve druhém vydání. Po vzoru modelů z řady Ioniq nebo Staria má velmi odvážný, futuristický design. Novinka narostla a opět bude k mání se třemi druhy pohonu.

Foto: Hyundai

Hyundai Kona

Článek

První crossover Kona od Hyundai se vyráběl od roku 2017 a zajistil značce pevné místo v rozvíjejícím se segmentu moderních městských crossoverů. Na řadě je druhá generace, která na první pohled pokračuje v designu předchůdce, ale dále jej rozvíjí.

Zaujmou ostré hrany karoserie nebo propojené LED svítilny vpředu i na zádi z parametrických pixelů. Robustnost podtrhují až 19palcová kola a příď má tři různé vzhledy pro standardní, elektrickou a sportovně střiženou variantu N Line.

Nový model proto povyrostl v plně elektrické variantě do délky na 4355 mm, což je o 150 mm více než u předchozí generace. V porovnání s dosavadním modelem se zvětšila také šířka, a to o 25 mm, a rozvor náprav o 60 mm.

Korejci zatím nabízí je letmý pohled do interiéru. Má nabídnout více prostoru a horizontálně propojené obrazovky informačně-zábavního systému.

Zatím se jedná o prezentaci designu, na technické údaje si tak budeme muset počkat. Kona na sdílené univerzální platformě opět nabídne spalovací, hybridní i plně elektrický pohon neznámých parametrů.

Hyundai slibuje podrobnější informace v následujících měsících, zatím není jasné, kdy se novinka dostane na český trh.

První auto, které lze odemknout díky rozpoznání obličeje

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám