Hlavní obsah

Ford Mustang bude mít osmiválec, dokud to jen půjde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford chce zachovat motor o osmi válcích v modelu Mustang, co nejdéle to bude možné. Nadějí mohou být i syntetická paliva.

Foto: Ford

Ford Mustang GT 7. generace

Článek

Ford Mustang a motor V8 jsou nerozlučně spojeny od začátku existence tohoto modelu v 60. letech minulého století. A taky to tak zůstane, věří automobilka Ford.

Vyplývá to ze slov globálního ředitele Ford Performance Motorsport Marka Rushbrooka, který se pro web CarSales nechal slyšet, že firma bude osmiválec vyrábět „dokud to jen půjde“. Globální brand manažer modelu Mustang Jim Owens zase webu Drive řekl, že Ford stále investuje do osmiválců pro své budoucí modely, i když rozbíhá masovou výrobu elektromobilů.

Neřekli však, jak chtějí motor V8 v mustangu zachovat ve světě, kde jsou čím dál přísnější limity emisí CO2 a kde řada států plánuje zakázat prodej aut se spalovacími motory zcela. Tim Smith, šéfinženýr mustangu, jen tajemně řekl, že firma „vždycky zkouší všechno“.

Jednou z možností je, že by motor spaloval syntetický benzín. Tomu aktuálně nejvíce věří světová špička automobilek, jako je Porsche či Ferrari.

Porsche 911 bude jediným přeživším spalovacím modelem, říká automobilka

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám