Hlavní obsah

Citroën vyrobí další tisícovku My Ami Buggy, o mikroauto je ohromný zájem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo pouhých padesáti bude Citroënů My Ami Buggy celkem 1050. Automobilka rozhodla o dvacetinásobném navýšení výroby poté, co se první série vyprodala během chvíle.

Foto: Citroën

Citroën My Ami Buggy Ultra Limited Edition

Článek

Francouzský Citroën v loňském roce odhalil koncept terénní verze mikroauta Ami bez ambicí ho vyrábět. Jenže ohlas zákazníků byl tak velký, že se nakonec rozhodl přece jen vyrobit padesátikusovou sérii.

Že o ni bude zájem, bylo nasnadě, ovšem ten zájem byl opravdu ohromující - vyprodáno bylo za 18 minut navzdory poměrně vysoké ceně 9790 eur, tedy asi 237 tisíc korun. My Ami Buggy se tedy vrací v další sérii, tentokrát však tisícikusové.

Jak a zda vůbec bude stroj zvenčí odlišný od již prodaných kousků, vyobrazených na fotografiích, zatím není známo. Určité rozdíly by ale byly vhodné, neboť pokud by vzniklo dalších tisíc totožných, majitelé těch prvních 50 by asi nebyli dvakrát nadšeni, když svůj vůz kupovali s vědomím, že půjde o vzácný sběratelský kousek.

Co se však s největší pravděpodobností nezmění, je technika. To znamená 5,5kWh baterii a osmikoňový elektromotor, který vůz rozpohybuje na nejvýše 45 km/h. Díky tomu ho u nás mohou řídit i teenageři. Dojezd je až 70 km na jedno nabití.

Citroën vdechl život bláznivému konceptu mikroauta do terénu

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Mikroauta

Výběr článků

Načítám