Hlavní obsah

BMW řady 8 se má stát čtyřdveřovým elektromobilem

Příští generace BMW řady 8 má být elektrická a výhradně ve čtyřdveřovém provedení. Také nemá být vrcholem portfolia, nýbrž stát mezi elektrickými sedany i7 a i5.

Foto: Jiří Landa

BMW M850i xDrive GranCoupé

Článek

Budoucnost BMW řady 8, které se vrátilo do nabídky značky v roce 2018 po téměř dvacetileté absenci, není příliš růžová - tedy, pokud nejste fanoušky čtyřdveřových elektromobilů. Informuje o tom web BMWBlog, který se specializuje na zprávy zevnitř této mnichovské automobilky.

Do příští generace „osmy“ totiž má přežít pouze GranCoupé, tedy elegantní čtyřdveřový sedan; kupé a kabrio nástupce dostat nemají. „Čtyřdvířko“ je údajně nejprodávanější typ.

Test BMW M850i GranCoupé: Bůh dlouhých cest

AutoMoto

Podle webu také navzdory tomu, že „osma“ zůstane u současné platformy CLAR, nedostane už konvenční pohonná ústrojí - má být jen elektromobilem. To by byl od BMW velmi odvážný krok, zejména když automobilka opakovaně říká, že konec aut se spalovacími motory by se neměl uspěchat.

Nová generace řady 8 také podle webu Motor1 má navzdory číselnému označení stát mezi elektrickou řadou 7, označenou i7, a jejím menším sourozencem i5, který je chystán na příští rok. „Osma“ patrně nepřijde dřív než v roce 2026 s tím, že obě současné dvoudveřové karosářské varianty údajně mají z produkce zmizet o rok dřív.

Reklama

Související témata:
BMW řady 8

Související články

Výběr článků

Načítám