Hlavní obsah

Jezero Matylda láká na řadu novinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plovoucí bazén přímo na jezeře, padesátimetrová dráha pro plavce a lepší přístup do vody. Vodní nádrž Matylda na okraji Mostu prošla v uplynulých měsících zásadní modernizací a láká na hlavní koupací sezonu.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Areál jezera Matylda nabízí návštěvníkům pohodlné a bezpečné koupání.

Článek

„Upravena byla břehová linie, do vody se bude vstupovat po oblázcích a pod vodou zmizely skryté betonové schody,“ vyjmenovala další novinky mluvčí mosteckého magistrátu Klára Vydrová. Návštěvníci rekreačního a sportovního areálu mohou již zhruba tři týdny využívat zbrusu nová a moderní plovoucí mola.

Na konci velkého mola je i padesátimetrová dráha, na které jsou startovací bloky a kde bude možné natáhnout i vodicí lana pro plavce.

Královédvorský safari park otevřel Jezero hrochů

Stalo se

Rodiče zajisté zaujme zabudovaný dětský bazének uprostřed hlavního mola s hloubkou 1,10 metru a vlastním dnem. Koupání a dovádění v něm je tak bezpečné. Nové přístřešky nad vodou slouží například jako zázemí pro půjčovnu loděk, paddleboardů či dalšího sportovního vybavení.

„Osobně vnímám jezero Matylda jako srdeční záležitost a jsem moc rád, že nám jenom vzkvétá,“ kvituje změny v areálu primátor města Jan Paparega (ProMost).

Návštěvníků jsou stovky

Revitalizace Matyldy přišla na 45 milionů korun a její financování bylo zajištěno státem v rámci programu pro zahlazování důlních činností v Ústeckém a Karlovarském kraji.

Očividné změny zaujaly návštěvníky areálu, kterých jsou již nyní, mimo hlavní prázdninovou sezonu, při slunečném počasí denně stovky. „Moc se mi to líbí. Dříve zde bylo koupání takové nadivoko, nyní to má řád,“ řekl Právu asi třicetiletý pan Martin, jenž kvitoval hlavně pohodlný vstup do vody.

Vedení Mostu zároveň zvelebuje prostředí u stejnojmenného jezera, které vzniklo v uplynulých letech podobně jako Matylda zatopením jámy po těžbě hnědého uhlí. Jezero Most bylo pro veřejnost zpřístupněno loni v září a na první letní sezonu magistrát vylepšil komfort pro návštěvníky.

Jezero Most chystá řadu novinek

Tipy na výlety

Reklama

Výběr článků

Načítám