Hlavní obsah

Startuje cesta kolem světa luxusním letadlem. Vede kolem záhadných pyramid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicetitunové velryby vyskakují z moře a dávají tak možnost pořídit úžasné snímky, v průzračně čistém jezírku To Sua se odráží okolní bohatá vegetace, náhle opuštěné pyramidy v Guatemale se tyčí vysoko nad tropickou džunglí a dávají tušit bývalou slávu mayského města Tikal. Za takovými zážitky míří účastníci cesty kolem světa letadlem v úpravě private jet. Cesta právě začala.

Foto: bigstock.com

Už to začalo!

Článek

V pátek 30. března 2012 odstartoval poprvé Boeing 737-800 s luxusní úpravou interiéru na cestu kolem světa začínající na ruzyňském letišti. Letadlo nabralo směr Karibik a vydalo se na Svatou Lucii. Přes tamní letiště Hewanorra se dostali na pláže a v teplotách kolem 30 °C si užívali opalování, plavby na katamaránu, šnorchlování a dalších možností, které jim Svatá Lucie poskytla. Ti, kdo tehdy neletěli, jim z tehdejších českých 7 °C, zatažené oblohy a občasných dešťů mohli jen závidět.

Foto: Cestykolemsveta.cz

Guatemalský Tikal je jednou z nejpozoruhodnějších zastávek letošní cesty.

První cesta, která účastníky zavedla například na Fidži, do Indie nebo do Patagonie, měla velký úspěch, a tak o rok později následovala další. Ve čtvrtek 24. března 2016 odstartovala v pořadí již pátá edice tohoto unikátního projektu.

Časem přibývaly navštívené a přišlo několik prvenství. Například na Galapágách, kde si pečlivě hlídají, aby turismus co možná nejméně narušoval tamní unikátní přírodu, dostal Boeing v roce 2014 povolení přistát jako první evropské letadlo této velikosti v historii. Nikdy před tím zde tak velký letoun z jiné země než Ekvádoru nesměl dosednout.

Foto: Cestykolemsveta.cz

Podmořských živočichů jako jsou želvy nebo velryby si cestovatelé každoročně užívají dost.

Přečtěte si o exotických místech na celém světě:

Kam letí? Na pláže i za záhadami

Letos cesta opět povede přes několik kontinentů kolem celé zeměkoule – první přistání přijde v Karibiku na tropickém ostrově Antigua, přes Guatemalu a Mexiko se cestující ze Střední Ameriky dostanou na vulkanický ostrov Havaj. Dále přes tichomořskou Samou do Austrálie, na Filipíny, do Japonska a Laosu. Dovolená snů končí v top resortu Shangri-la na Maledivách. Poté se přes ostrov Gan pasažéři přesunou zpátky do České republiky.

Foto: Cestykolemsveta.cz

Na maledivských atolech cesta v polovině dubna skončí.

Během 25 dnů se tak podívají třeba do japonského Kjóta, moderního města se zachovalým historickým jádrem plným pamětihodností. Také poznají „čokoládové hory“ na Filipínách nebo údajně nejkrásnější přírodní bazének na světě – propadlinu To Sua na Samoe.

Foto: Cestykolemsveta.cz

Samojský přírodní bazének poutá mimo jiné umístěním v hluboké terénní propadlině.

Na své si na cestě letos přijdou i milovníci tajemna a záhad. Mnohé pyramidy v guatemalském Tikalu působí mysteriózně. V 10. století totiž kdysi prosperující město s několika desítkami tisíci obyvatel všichni z ne zcela jasných příčin opustili.

Spokojeni budou během právě započaté cesty i příznivci opalování, vodních radovánek a romantických západů slunce za obzorem širého moře. V programu cesty totiž najdeme i zastávky na plážích karibské Antiguy, mexického Los Cabos, samojského Upolu nebo maledivského resortu Shangri-la.

Foto: Cestykolemsveta.cz

Takto vypadá cesta z Prahy kolem světa.

Kolem světa s profesionálním cestovatelem

Na cestě je spolu se 64 cestujícími i tým průvodců včetně fotografa a cestovatele Jiřího Kolbaby, viceprezidenta Českého klubu cestovatelů a autora série knih „Dopisy z cest“.

Co účastníci cesty kolem světa poznají v exotických končinách, zda se jim podaří vyfotit třicetitunové velryby vyskakující z vody v moři poblíž mexických pláží, jak rychle prosviští po kolejích japonskou Ósakou vlakem šinkansen, to a mnoho dalšího budeme sledovat v následujících týdnech. A také zase příští rok. Přípravy na rok 2017 už jdou do finále!

Inzertní sdělení: Vydejte se do nejexotičtějších míst světa!

Cestovní kancelář ESO travel vybírá z nabídky a zájezdů za exotikou:

Vyplujte na originální plavbu k severnímu pólu na palubě nejmodernějšího ledoborce. Pět dní plavby tam, pět dní plavby zpátky. Spousta přednášek a poznání míst, kde má příroda navrch. Dosáhněte severního pólu!

Poznejte luxusní hotely, vhodné i pro ty nejnáročnější klienty. Vyberte si ten pravý přímo u bílého pobřeží ostrova uprostřed Indického oceánu. Vydejte se s námi na Zanzibar, ostrov voňavého koření!

Čtěte dále:

Přečtěte si také o nejkrásnějších místech Tibetu, dále o nejlépe hodnocených restauracích na světě nebo o nejslavnějších kaňonech světa. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Jan Švestka & Tomáš Cikán

Anketa

Sníte o tom, že byste se někdy vydali na cestu kolem světa?
ano
78,9 %
ne
14,2 %
už jsem na ní byl(a)
6,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 318 čtenářů.

Nejpohodlnější cestování, jaké si lze představit

V čem vlastně spočívá komfort Cesty kolem světa soukromým letadlem? Především v úpravě letadla. Místo u tohoto typu obvyklých 189 ekonomických sedaček pro je letadlo přestavěno na pouhých 64 sedaček komfortních. Lidé tak mají více prostoru, možnost polohovat sedačku do 120° a protáhnout si nohy. Oproti standardním 76 cm před křeslem mají 110 a více cm jen pro sebe.

Hladký a co nejpříjemnější průběh letu zajišťují vedle tří zkušených pilotů také čtyři šarmantní české stewardky a stewardi, profesionální výklad poskytují členové týmu česky mluvících průvodců. Na vše dohlíží palubní lékař. Během letů vše zpříjemňují služby jako all inclusive nápoje na palubě či občerstvení z business cateringu.

Přenocování v jednotlivých destinacích probíhá v pečlivě vybraných luxusních pětihvězdičkových hotelech. Cestující se nemusejí o nic starat, vše je dokonale naplánováno, zajištěno a připraveno ke vstřebávání nevšedních zážitků v rozmanitých končinách naší planety.

Související články

Výběr článků

Načítám