Hlavní obsah

Z Prahy do Reykjavíku začnou létat nové islandské aerolinky

Praha dostane další spojení s Reykjavíkem. Od května začne pravidelné linky provozovat nová islandská nízkonákladová společnost Play, létat bude dvakrát týdně. Dopravce nabídne z Islandu také spojení do USA, a to do Bostonu, Washingtonu či New Yorku, později také do Orlanda na Floridě.

Foto: Profimedia.cz

Island přitahuje svou unikátní přírodou.

Článek

Linka na Island bude v provozu od 5. května a půjde o alternativu ke spojení ČSA, které do Reykjavíku rovněž létají. Dopravce Play bude linku v letní sezoně od května do konce října nabízet dvakrát týdně, a to ve čtvrtek a v neděli, informuje společnost v tiskové zprávě. Ceny zpátečních letenek začínají na 4500 korunách, v červenci a srpnu budou o zhruba dva tisíce vyšší.

„Velmi nás těší, že můžeme přidat další lety do evropských destinací a posílit náš letový plán. Jsem přesvědčen o tom, že lety mezi Prahou a Reykjavíkem budou velmi oblíbené. Island je stále populárnější především mezi českými turisty vyhledávajícími outdoorové a přírodní zážitky,“ uvedl generální ředitel aerolinek Birgir Jónsson.

Porto a Prahu spojí od května letecká linka

Cestování

Dopravce chce nabídnout také spojení do USA s přestupem v Reykjavíku. „Let z Reykjavíku do Bostonu trvá jen šest hodin,“ láká Jónsson na linky, které budou k dispozici rovněž od jara.

Aerolinky Play jsou nováčkem mezi nízkonákladovými dopravci. Operovat začaly teprve loni v červenci, za první půlrok přepravily přes 100 tisíc lidí.

K cestám na Island vybízí i to, že severská země, jež proslula svou oslnivou přírodou, zrušila veškeré cestovní restrikce. Znamená to, že pro vstup již není potřeba certifikát o očkování, prodělání nemoci ani testy.

Island jako před covidem. Vyrazit na něj mohou i neočkovaní

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám