Hlavní obsah

Porto a Prahu spojí od května letecká linka

Gastronomie, víno i památky. Nejen tím láká portugalské Porto, které od května propojí s Prahou letecká linka. Dvakrát týdně, každou středu a sobotu, ji bude provozovat nízkonákladová společnost easyJet, rezervaci letenek spustily aerolinky již ve čtvrtek.

Foto: Profimedia.cz

Porto okouzlí malebnými zákoutími.

Článek

„Jsem nesmírně rád, že mohu oznámit zavedení naší nové linky mezi Portem a Prahou, která spojí dvě z nejživějších měst v Evropě. Severní Portugalsko má hodně co nabídnout, počínaje návštěvami památek, degustacemi vína a gastronomickými zážitky,“ okomentoval otevření nové linky ředitel společnosti easyJet pro Portugalsko José Lopes.

Doplnil, že se nemůže dočkat, až aerolinky v Portu přivítají české zákazníky. „Stále s důvěrou vyhlížíme letní sezonu, protože víme, že se naši klienti těší na zaslouženou dovolenou, shledání se svými blízkými a osobní schůzky s obchodními partnery,“ dodal.

Podle ředitele leteckého provozu Letiště Praha Jaroslava Filipa patřilo Porto dlouhodobě mezi priority. „Jsme rádi, že nyní bude tato destinace z Prahy ještě dostupnější díky přímému leteckému spojení společnosti easyJet,“ okomentoval Filip.

Porto proslulo zejména gastronomií a vyhlášeným portským vínem. Není to ovšem pouze jídlo a pití, na které druhé největší portugalské město láká. Metropole, v níž žije asi čtvrt milionu lidí, nabízí množství památek a malebných zákoutí. A třeba i knihkupectví, které inspirovalo autorku Harryho Pottera J. K. Rowlingovou.

Porto na nedostižný prodloužený víkend. Anebo klidně i déle

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám