Hlavní obsah

Večírkům na Mallorce opět odzvonilo. Bary se kvůli turistům zavřely

Novinky, mšv

Na španělskou Mallorku se vrátila přísnější opatření. Kvůli neukázněným turistům rozhodly úřady o uzavření tří frekventovaných party uliček, kde docházelo k porušování pravidel. Návštěvníci se hromadili v barech, nenosili roušky a chovali se nevhodně. Orgány tímto krokem chtějí zabránit šíření koronaviru, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Noční bary a podniky na Mallorce mají zavřenoVideo: Reuters

 
Článek

Ke kroku se úřady uchýlily poté, co internetem proletělo několik videí zobrazujících německé a britské turisty napěchované v barech. Na jednom záběru pak byli vidět i lidé, jak skákali na zaparkované auto. Mallorca se proto rozhodla opatření zpřísnit a v minulém týdnu uzavřela podniky ve třech populárních ulicích – dvou v hlavním městě Palma a jedné v letovisku Magaluf.

Ibiza nabídne zdravotníkům dovolenou zdarma

Cestování

„Chceme tímto zabránit nespolečenskému chování, které by mohlo ohrozit bezpečný restart turistického sektoru,“ uvedla vláda Baleárských ostrovů v prohlášení. Ta propaguje destinaci jako bezpečné místo pro dovolenou, jde ale o jednu ze španělských oblastí, kde je opět povinné nošení roušek.

S rouškami i na pláž

Zakrývat si ústa a nos je od minulého týdne povinné také v Andalusii, kde se roušky musí nosit i na pláž, napsal server The Local. Nedodržení opatření může vyústit až v pokutu 100 eur (2660 korun). „Chceme, aby roušky byly povinné i na plážích a u bazénů, výjimka je v rodinném prostředí a pro děti mladší šesti let,“ uvedl andaluský poradce pro zdravotnictví Jesús Aguirre.

Roušky podle něj nejsou povinné při jedení a pití nebo v moři či pod slunečníky, kde ale musejí lidé ležet jedině s rodinnými příslušníky. Musí být však dodržena bezpečná vzdálenost od ostatních lidí.

Povinné jsou roušky také v Katalánsku, což se dotkne zejména turistů mířících do Barcelony. Za nedodržení hrozí rovněž pokuta sto eur. „Základním pravidlem je, že při opuštění domu musí mít každý roušku, ať už jde na pláž, nebo do kanceláře,“ cituje server BBC katalánského šéfa pro zdravotnictví Albu Vergése.

Španělská farma musí utratit desetitisíce norků. Chytili koronavirus

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám