Hlavní obsah

V Chorvatsku mají první vesnici pro digitální nomády

Zadar, to jsou římské památky nebo i moderní mořské varhany. A nyní také první vesnice pro digitální nomády v Chorvatsku. Jde o projekt, který cílí na lidi schopné svoji práci vykonávat prakticky odkudkoli. A zájem je zatím slušný, hlavní nápor však organizátoři očekávají v listopadu.

Foto: Profimedia.cz

V Zadaru mají první chorvatskou vesnici pro digitální nomády.

Článek

Projekt, který byl realizován v hotelovém komplexu Borik, potrvá do jara. Za 500 eur měsíčně (12 830 korun) dostanou zájemci ubytování v prefabrikovaných domech u moře, k dispozici jim budou také sdílené pracovní prostory, informovalo Chorvatské turistické sdružení.

Čeští digitální nomádi utekli před pandemií na Kanárské ostrovy

Cestování

„Za tři dny, odkdy jsme oficiálně otevření, jsme získali tři digitální nomády, obdrželi jsme celkem 195 přihlášek a začátkem listopadu očekáváme pořádný nápor,“ řekl rádiu Free Europe spoluzakladatel a generální ředitel platformy grabAhome Mario Mrkša.

Zájem o práci z Chorvatska projevují lidé z více než třiceti zemí světa, ať už členských států EU, nebo z USA, Kanady, jedna přihláška dorazila i z Nigérie. Ubytovaným nomádům je k dispozici také komunitní lídr, jenž ve vesnici zajišťuje zázemí a organizuje i nejrůznější akce. Podle Mrkši jde o aktivity, jako jsou například jóga, meditace či běh.

Nesmějí pracovat pro místní firmy

První chorvatská vesnice pro digitální nomády se jmenuje Digital Nomad Valley Zadar a má navodit spojení s americkým Silicon Valley, oblastí, kde sídlí řada technologických gigantů, jako jsou Apple či Facebook.

Chorvatsko se zapojilo do globálního trendu hostování digitálních nomádů, když počátkem letošního roku vstoupily v platnost novely zákonů, které jim umožňují podnikat z Chorvatska pro společnosti, které nejsou v zemi registrovány. Zájemci mohou získat víza až na jeden rok.

FOTO: Pramen chorvatské řeky vypadá jako velké modré oko

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám