Hlavní obsah

Úplně bez lidí. Takhle římské památky neznáte

Novinky, mšv

Fontána di Trevi, Španělské schody nebo Koloseum. V Římě se to obvykle turisty jenom hemží a pořídit si fotku bez všudypřítomných davů se tak podaří málokomu. Co ale Itálii sevřel koronavirus a na celou zemi byla uvalena karanténa, vypadá to v hlavním městě jako po apokalypse. Ulice jsou prázdné a u známých památek není ani noha.

Foto: Profimedia.cz

Španělské schody jsou obvykle obsypané turisty. Často se u nich scházejí i místní. Teď u nich hlídkují policisté.

Článek

Takové liduprázdno Řím dost možná ještě nezažil. Obvykle mívá s turisty opačný problém — je jich moc, jsou všude a jedinou zárukou, jak se vyhnout davům, je přivstat si a k památkám vyrazit skutečně brzy.

Fontána di Trevi v Římě bude kvůli neukázněným turistům ohrazená

Cestování

Italské hlavní město proto v minulosti zavedlo mnoho regulací, aby se s mnohdy nevychovanými návštěvníky vypořádalo. Naposledy nechalo třeba ohradit fontánu di Trevi. Teď je ale vše jinak.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ulice Říma jsou kvůli koronaviru vylidněnéVideo: AP

Řím, nebo třeba i Benátky, nyní vypadají jako města duchů. Leckterý fotograf i obyčejný turista by byl za takové podmínky nejspíš rád, nikoli však s přihlédnutím k současné koronavirové nákaze, která uvalila celou Itálii do karantény.

Občané České republiky mají navíc do Itálie a několika dalších zemí zákaz cestovat kvůli nařízení vlády. Na vylidněné římské ulice a prázdné památky se tak můžete podívat alespoň skrze fotografie v galerii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám