Hlavní obsah

Turistů v Turecku se konflikt na syrských hranicích nedotkne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Situace na Blízkém východě se turistů, kteří jsou zrovna v Turecku na dovolené, nedotkne. Uvedli to obchodní ředitel Exim tours Petr Kostka a tiskový mluvčí cestovní kanceláře Fischer Jan Bezděk. Letoviska na Turecké riviéře jsou stovky kilometrů vzdálena turecko-syrské hranici, kde se konflikt odehrává.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Cestovní kancelář neregistruje žádné rušení posledních termínů dovolených do Turecka kvůli současné situaci, řekl Kostka. „Neevidujeme ani zvýšený počet dotazů k tomuto tématu u klientů, kteří do Turecka ještě cestují,“ doplnil. Sezona se navíc blíží ke svému konci, v případě, že by se konflikt rozšířil na území Turecka, turistů by se zřejmě vůbec nedotkl.

Invaze? Pustím do Evropy miliony běženců, vyhrožuje Erdogan

Turecká invaze

Obdobnou odpověď obdržely Novinky i od Bezděka. „Konflikt na turecko-syrské hranici se odehrává víc než tisíc kilometrů od letovisek a na tamní klidnou situaci nemá vůbec žádný vliv,“ řekl.

Jako Turecká riviéra je označován pobřežní pás na jihu země zejména mezi městy Antalya a Alanya. Obě se nacházejí více než pět set kilometrů od míst, kde se konflikt mezi tureckými vojáky a Kurdy odehrává.

Reklama

Výběr článků

Načítám