Hlavní obsah

Transatlantický let trval kvůli cestující bez roušky jen necelé dvě hodiny

Návratem na výchozí letiště skončila nedávná cesta letadla American Airlines. To mířilo z Miami do Londýna, piloti však po zhruba hodině transatlantický let odpískali kvůli cestující, která odmítla mít nasazenou roušku. Ženu poté z paluby letadla vyvedla policie a aerolinky ji v rámci probíhajícího vyšetřování umístily na blacklist.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo, v němž sedělo takřka 130 pasažérů, urazilo na své cestě kolem 800 kilometrů, uvádí server Independent. Nedaleko pobřeží Severní Karolíny však posádka rozhodla, že se kvůli zachování bezpečnosti a hladkému průběhu letu raději vrátí do Miami.

Úřady uvedly, že problematickou osobou na palubě byla zhruba čtyřicetiletá žena. „Měli incident s pasažérkou, která odmítla mít nasazenou roušku, což posádce stačilo k tomu, aby se s letadlem vrátila a kontaktovala nás,“ uvedl za policejní oddělení v Miami Argemis Colome.

Žena žaluje aerolinky o miliony dolarů. Kvůli roušce ji vyloučily z přepravy

Cestování

Podle policisty nebyla žena zatčena ani z ničeho obviněna. „Vyvedli jsme ji z letadla, ale žádný další incident nenásledoval. Zaměstnanci American Airlines s ní už vše vyřešili administrativně,“ doplnil Colome a narážel na fakt, že společnost potrestala ženu umístěním na takzvaný blacklist, který ji do budoucna znemožní koupit si u aerolinek letenky.

Už přes 150 incidentů

Dopravce doplnil, že letadlo v Miami přistálo naprosto v pořádku a nedošlo k žádným problémům. „Chceme poděkovat posádce za jejich profesionální přístup a omluvit se našim zákazníkům za nepříjemnosti,“ uvedla společnost v prohlášení.

Americký úřad pro civilní letectví jen od začátku roku do 18. ledna zaregistroval v letadlech 151 případů problémových pasažérů – 92 z nich se týkalo roušek.

Aerolinky opět vyslaly letušku do 828 metrů. I s největším dopravním letadlem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám