Hlavní obsah

Socha Svobody už zase vítá návštěvníky, i když s omezením

Novinky, mšv

Jedinečný výhled na New York, avšak bez davů. To v těchto dnech nabídne okolí americké sochy Svobody, které se v pondělí po dlouhých čtyřech měsících znovu otevřelo veřejnosti. Maximální kapacita na ostrově je sice limitována, ale právě díky tomu si mohou návštěvníci užít dominantu v intimnější atmosféře, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Socha Svobody se otevírá veřejnostiVideo: Reuters

 
Článek

Hned první den dorazily na návštěvu Liberty Islandu desítky lidí. Pro mnohé totiž částečné znovuotevření newyorské dominanty znamená pomalý návrat k normálnímu životu. „Během března jsme vše zavřeli. Tohle je náš první den, kdy jsme zpátky ve službě. Chápu, že o nějakém cestovním ruchu nemůže být ve městě ani slovo, ale teď je ten pravý čas, aby místní využili příležitosti k návštěvě, když je méně davů,“ míní kapitán jednoho z trajektů Bill Poland.

Koronavirus u nás nechytíte, věří Uzbekistán. Jinak dostanete tučnou kompenzaci

Cestování

Návštěvníci se mohou volně pohybovat po celém ostrově, kde dominanta stojí, samotná socha s vyhlídkou v koruně však zůstává do odvolání uzavřena. Zatím není jasný ani předběžný termín otevření.

To ale lidem, kteří v pondělí dorazili, nevadilo. „Je to požehnání. Opravdu tu není moc lidí, takže si můžete návštěvu více užít,“ myslí si Carlos Macias. Dodal, že každý den doufá v další posun zpět k normálnímu životu. „Za tu dobu v izolaci jsme zapomněli, jak interagovat s dalšími lidi. Vlastně vůbec zapomínáme, co to znamená být člověkem,“ řekl.

Podle dozorce D. Alexise se od uzavření sochy Svobody mnoho změnilo. Lidé se prý nyní cítí bezpečněji, kromě toho se okolí newyorské dominanty pravidelně dezinfikuje.

Spojené státy americké jsou však i nadále zemí, kterou koronavirus postihl nejhůře. Navzdory tomu jsou mnohde běžně přístupné pláže, v červnu se také otevřely brány slavných kasin v Las Vegas. Zaváděna jsou však speciální opatření, která mají zabránit dalšímu šíření viru.

Las Vegas chystá znovuotevření. Kasina ale značně osiří

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám