Hlavní obsah

Las Vegas chystá znovuotevření. Kasina ale značně osiří

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké město hříchů Las Vegas se po nucené pauze vrátí k hřešení. Nic však nebude stejné jako před koronavirem. Kromě nutných hygienických opatření budou limitováni návštěvníci proslulých kasin a nekonečné hazardní noci tak doznají značných změn. Lidé se ale podle úřadů mohou stále těšit na odpočinek od životního shonu, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Slavná cedule vítá návštěvníky v Las Vegas.

Článek

Poloprázdná kasina, večeře pouze na rezervaci, žádná představení, noční kluby nebo sportovní události. To je jen několik změn, kterými mekka všech hazardérů a milovníků hédonismu projde, až se tento čtvrtek znovu probere k životu.

Město nebude zdaleka vypadat tak, jak si jej mnozí pamatují - po více než 70 dnech karantény pojede i nadále v omezeném režimu, jelikož USA se s koronavirovou epidemií stále nevypořádaly.

„Uvítáme zpět návštěvníky, ale přijmeme všechna možná opatření,“ uvedl guvernér státu Nevada Steve Sisolak. „Povzbuzujeme však návštěvníky, aby přišli a užili si u nás hezké chvíle,“ doplnil.

Nejkrásnější americkou pláží je Grayton Beach na Floridě

Cestování

Na změnu ve městě hříchů upozorňuje i nová televizní kampaň. „Svět se změnil a Vegas spolu s ním,“ uvádí se v reklamě, za níž stojí stejná organizace LVCVA, jež přišla se slavným sloganem Co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas.

Kampaň má potenciální návštěvníky upozornit, že i když město může v těchto časech působit nehostinně, jde pořád o to stejné místo.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Hotel Bellagio v Las Vegas se slavnou fontánou bude jedním z těch, které se 4. června otevřou.

„Lidé přemýšlejí o Las Vegas jako o úniku. A stále může být útěkem před vším, co se za poslední tři měsíce stalo,“ uvedl šéf společnosti LVCVA Steve Hill. „Některé aspekty nebudou samozřejmě takové, jak jsou lidé zvyklí, ale stále budou moci dorazit a svůj pobyt si užít,“ vysvětlil.

Hry pro méně lidí

Ve čtvrtek se tedy otevřou hotely. Ze zhruba 150 tisíc pokojů se však zpřístupní jen zlomek. I ve slavné oblasti Strip s jedněmi z nejznámějších hotelů a kasin se otevře jen několik podniků. A i ty projdou citelnými změnami. Více se bude dbát na hygienu nebo bezkontaktní přihlašování do hotelů, aby se netvořily na recepcích fronty.

Foto: Novinky

Lasvegaské show mají styl. Aktuálně na ně ale mohou návštěvníci zapomenout.

Velkou změnou projdou kasina, v nichž se budou muset implementovat pravidla sociálního odstupu. Hazardní hry se budou sice hrát, ale s omezeným počtem hráčů, kteří se budou muset kolem stolů více rozprostřít.

Například blackjack budou moci hrát jen tři lidé namísto obvyklých šesti. To stejné bude platit pro pai gow poker nebo ruletu.

Thajsko koronavirus zvládlo. Turistům se přesto neotevře ještě několik měsíců

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám