Hlavní obsah

Ruský Disneyland? V Moskvě otevřeli největší krytý zábavní park Evropy

Novinky, mšv

Nese název Dream Island a pojme až 20 tisíc lidí. Řeč je o největším krytém zábavním parku Evropy, jenž se koncem února otevřel v Moskvě. Návštěvníkům nabízí celkem osm různých zón na motivy nejrůznějších pohádek, jako jsou třeba Šmoulové nebo Želvy Ninja, píše Anadolu Agency.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Moskvě otevřeli největší zastřešený zábavní park v EvropěVideo: Reuters

 
Článek

Stavba zábavního komplexu vyšla na 1,5 miliardy dolarů, v přepočtu na zhruba 34 miliard korun. „Náš park je největší v Rusku a zároveň největší krytý v celé Evropě. Nic podobného nenajdete ani ve Skandinávii, nejbližší mají ve Spojených arabských emirátech. Všechny atrakce jsou unikátní a navržené speciálně pro Dream Island,“ uvedl za vedení Ivan Scholl.

Ruské aerolinky Aeroflot jsou nejdochvilnější na světě

Cestování

Park je vybudován na ostrůvku nedaleko moskevského centra a zvenčí imituje zámek, čímž připomíná Disneyland. Uvnitř se nachází labyrint uliček a čtyři hlavní promenády vzdávají hold několika světovým destinacím — Barceloně, Londýnu, Římu a Beverly Hills. „Jde o skutečné město pod skleněnou střechou, chtěli jsme, aby se tu hosté cítili příjemně,“ vysvětlil Scholl.

Především pro rodiny

Zábavní park má celkem osm zón, které jsou rozděleny podle známých pohádek. Jsou to Šmoulové, Želvy Ninja, Hello Kitty, Hotel Transylvánie nebo Mauglí. „Hrdiny jsme vybírali skutečně dlouho, chtěli jsme nějaké nadčasové postavy, na které se za pět let nezapomene,“ řekl Scholl. Dodal, že nakonec zvolili pohádky, kteří se v Rusku řadí k nejpopulárnějším.

Atrakce v každé zóně jsou také rozděleny podle věku, na své si proto přijdou menší i větší děti. Jelikož jde ale o rodinný park, nenajdou v něm návštěvníci nic extrémního. Vedení předpokládá, že zájem o návštěvu budou mít především Rusové, i když nevylučují ani zahraniční turisty.

Vstup vyjde dospělé na 1130 korun, děti něco přes tisíc.

Opuštěná zábavní atrakce našla velmi nepravděpodobné využití

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám