Hlavní obsah

Pražská Křižíkova je jedenáctou nejvíce trendy ulicí světa

Křižíkova ulice v pražském Karlíně se zařadila k nejvíce trendy ulicím světa. V žebříčku magazínu Time Out se umístila na 11. příčce. Prvenství patří Smith Street v australském Melbourne, do výběru se dostaly také ulice Berlína, Rotterdamu, Lisabonu, Kodaně či Buenos Aires.

Foto: Profimedia.cz

Pražská Křižíkova ulice

Článek

„Možná trpěla mnoho let zanedbáním a kvůli povodním, dnes je ale Křižíkova jednou z pražských ulic, kde to nejvíce žije,“ píše magazín Time Out. Ten dále vyzdvihuje secesní domy v čele s novorománským kostelem sv. Cyrila a Metoděje na Karlínském náměstí, a především pak místní podniky, které lákají na nejrůznější dobroty. „Nedávno zrekonstruovaný Negrelliho viadukt bude brzy domovem obchůdků a kulturních prostor, které vzniknou pod jeho oblouky,“ dodává magazín.

Jako jednu z neopomenutelných zastávek Time Out zmiňuje mimo jiné Kasárna Karlín. Uvádí, že na rozlehlém nádvoří se mohou lidé potkat s přáteli u nějakého nápoje nebo zajít třeba do letního kina.

Foto: Profimedia.cz

Kasárna Karlín patří k velkým pražským kulturním centrům.

Pomoci lokálním podnikům

Prvenství v žebříčku získala Smith Street v australském městě Melbourne. Na ní magazín Time Out vyzdvihuje především různorodou škálu podniků, které uspokojí úplně všechny. Ať už lidé hledají stylový vinný bar, klasickou nálevnu, vietnamské pekařství nebo obchod s gramodeskami, Smith Street jim to nabídne.

V žebříčku následují barcelonská Passeig de Sant Joan, South Bank v Londýně, San Isidro v Havaně, proslulá losangeleská třída Sunset Boulevard, ulice Witte de Withstraat v nizozemském Rotterdamu, Rua Três Rios v brazilském Sao Paulu, singaporská Haji Lane, Rua Rodrigues de Faria v Lisabonu a první desítku uzavírá Calle Thames v Buenos Aires.

Dohromady tvoří žebříček nejvíce trendy ulic 30 zástupců z celého světa. Jde o první takový seznam, který Time Out sestavil, v minulosti se zaměřoval na celé městské čtvrti.

„Náš první seznam nejvíce cool ulic světa oslavuje místní podniky a komunity, díky kterým jsou naše města tak vzrušující,“ uvedl šéf mezinárodní redakce časopisu James Manning. „Teď, jak se svět opětovně otevírá, je důležitější než kdy dřív, abychom ulice podpořili. Od venkovního stravování po kulturu pod širým nebem, ulice jsou místem, kde můžeme nahlédnout do budoucnosti našich měst,“ míní Manning.

V letošní anketě hlasovalo na 27 tisíc účastníků, lokálních obyvatel ze světových metropolí. O výsledné podobě žebříčku rozhodovala řada novinářů Time Outu, ale i nejrůznějších expertů.

Novozélandský Auckland je nejlepším místem pro život

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám