Hlavní obsah

Pasažér musí zaplatit obří pokutu. Vysmrkal se v letadle do deky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokutu ve výši 10 500 dolarů (221 tisíc korun) musí zaplatit pasažér aerolinek JetBlue. Ten se totiž na prosincovém letu z Floridy do Kalifornie vysmrkal do zapůjčené přikrývky, rovněž do ní kašlal. Uvedl to americký úřad pro letectví s tím, že za nevhodné chování na palubě mohou už rovnou padat postihy bez předchozího varování.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Nejmenovaný muž, kterého se vysoká pokuta týká, měl během letu z Fort Lauderdale do Los Angeles především ignorovat pokyny posádky. Neměl nasazenou ochranu úst a poté se, zřejmě demonstrativně, vysmrkal do přikrývky.

Americký úřad pro civilní letectví vysvětlil, že letos začala platit vůči lidem, kteří porušují v letadlech pravidla, nulová tolerance. Znamená to, že cestující nedostanou napomenutí, může jim ihned hrozit postih, jako je například pokuta. Pasažéři se nicméně mohou odvolat, uvádí server Independent.

Úřad během posledního roku obdržel od aerolinek na 1300 stížností na neposlušné cestující. Drtivá většina z nich se týkala nošení či spíše nenošení roušek. Ty jsou z nařízení vlády v letadlech povinné. Za nedodržování udělily společnosti dočasný zákaz létání zhruba třem tisícům lidí.

Úřad pro civilní letectví chce aktuálně vymáhat i další pokutu, tentokrát ve výši 9000 dolarů (190 tisíc korun). Postih hrozí pasažérovi, který s aerolinkami JetBlue cestoval v březnu letošního roku. Bouchal do úložných schránek nad sedadly a křičel vulgarity na posádku.

Vtip na letišti vynesl ženě pokutu a přišla o místo v letadle

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám