Hlavní obsah

Nový Zéland se turistům otevře až koncem dubna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda Nového Zélandu odhalila, kdy se země opětovně otevře zahraničním turistům. Plně naočkovaní cizinci budou moci přijet od 30. dubna příštího roku, přesto se však po příjezdu nevyhnou týdenní izolaci, píše BBC.

Foto: Profimedia.cz

Zahraniční turisté se na Nový Zéland ještě několik měsíců nepodívají.

Článek

S uvolňováním vstupních pravidel chtějí na Novém Zélandu začít počátkem roku 2022. Od 16. ledna se budou moci do země vrátit plně naočkovaní rezidenti, kteří aktuálně setrvávají v Austrálii. Obyvatelé, kteří přebývají ve všech dalších zemích, se budou moci do vlasti navracet od 13. února.

Se zahraničními turisty se počítá až v konečné fázi otevírání hranic, vstup na Nový Zéland jim bude umožněn až od 30. dubna. A to jen těm plně naočkovaným, kteří budou muset navíc podstoupit po příjezdu test a sedmidenní karanténu.

„Tímto fázováním chceme snížit potenciální dopady na zranitelné vrstvy obyvatelstva a novozélandský zdravotnický systém,“ vysvětlil ministr Chris Hipkins, který v zemi mimo jiné zodpovídá za řešení epidemie.

Návrat je složitý

Obyvatelé Nového Zélandu či občané s trvalým pobytem mají samozřejmě umožněný vstup již nyní, jenže kvůli přísným pravidlům spousta z nich nemá možnost se do vlasti skutečně vrátit, uvádí BBC. Po vstupu do země je totiž povinnost izolovat se ve vyhrazeném hotelu, které ale mají omezenou kapacitu, a na všechny se tak zdaleka nedostává. Jednodušší by to mělo být právě od ledna a poté od února.

Nový Zéland má jedny z nejpřísnějších uzávěr na světě, díky tomu se ale zemi podařilo udržet nákazu relativně pod kontrolou. V minulosti se lockdown vyhlašoval například i kvůli jedinému nakaženému, který se objevil v Aucklandu.

Turistům se otevřeme brzy, hlásí Filipíny. Češi ale mají smůlu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám