Hlavní obsah

Turistům se otevřeme brzy, hlásí Filipíny. Češi ale mají smůlu

Po Thajsku, Kambodži nebo Vietnamu slibují brzký návrat turistů také Filipíny. Tamní úřad pro cestovní ruch v pátek oznámil, že země hledá způsoby, jak naočkované návštěvníky z málo rizikových zemí opětovně přivítat. Češi se ale zatím radovat nemohou, protože na takzvaném zeleném seznamu nefigurují.

Foto: Profimedia.cz

Ostrovní provincie Palawan uchvátí množstvím tyrkysových zátok.

Článek

„Umožnit vstup turistům ze zelených zemí či teritorií, kde mají naočkovanou většinu populace a zároveň si drží nízkou míru nákazy, nám velmi pomůže při zotavení,“ uvedla tajemnice turistického úřadu Berna Romulo-Puyatová. „Pomůže nám to posílit sebevědomí cestovatelů, kteří jsou velkým přínosem pro náš hrubý domácí produkt,“ doplnila.

Návštěva bude umožněna turistům, kteří jsou naočkováni některou z vakcín, jež uznává Světová zdravotnická organizace. Zároveň půjde o obyvatele zemí, které Filipíny nepovažují za rizikové. Aktuálně jsou mezi nimi například Japonsko, Indie, Omán, Spojené arabské emiráty a další. Žádná z evropských zemí aktuálně na zeleném seznamu nefiguruje.

Filipíny patří k dalším populárním zemím jihovýchodní Asie, a to zejména díky své přírodě. Lákadlem je například provincie Palawan složená z mnoha oslnivých ostrovů se zátokami a tyrkysovým mořem. Turisticky oblíbeným místem je také ostrov Boracay, který byl v minulosti kvůli velké návštěvnosti i na čas uzavřen.

Postupné otevírání hranic hlásí také další destinace jihovýchodní Asie. První vlaštovkou bylo Thajsko, které zpřístupnilo už během léta ostrov Phuket. Obdobně se k věci staví také Vietnam, Kambodža zase minulý týden zrušila povinnost, aby očkovaní turisté museli do karantény.

Do slavné thajské zátoky se po třech letech vrátí turisté

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám