Hlavní obsah

Na cesty z pohodlí gauče. Virtuální prohlídky nabízejí i přírodní skvosty

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do zahraničí nejspíš nebude možné vycestovat ještě nějakou dobu. Poznat různé světové zajímavosti jde ale i z pohodlí domova, a to díky virtuálním prohlídkám. Ty neumožňují pouze muzea, ale i některé památky, nebo dokonce přírodní skvosty. Z gauče se tak můžete vypravit třeba do Grand Canyonu, na Obrovy schody nebo k rakouskému jezeru Wörthersee.

Foto: Profimedia.cz

Poušť Namib je známá svým červenooranžovým pískem.

Článek

Virtuální prohlídky se samozřejmě nemohou rovnat skutečnému cestování, v době karantény a uzavřených hranic jsou ale alespoň částečnou útěchou pro všechny dobrodružné duše. Díky internetu se lze vypravit i do těch nejvzdálenějších koutů planety.

Faeřan na dálkové ovládání. Turisté mohou ostrovy prozkoumat očima místních

Cestování

Pokud patříte mezi milovníky přírody sousedního Rakouska, můžete některá místa v zemi prozkoumat v rámci virtuálních prohlídek. Například největší korutanské jezero Wörthersee, které se řadí i k jedněm z nejteplejších v Alpách. V létě se k němu nejspíš nepodíváte, a tak si ho můžete prohlédnout aspoň z pohodlí domova, a to z ptačí perspektivy i klasicky ze země. Prohlídku najdete zde.

V Rakousku můžete každopádně navštívit i zámek Schönbrunn nebo nejvyšší vídeňskou stavbu Donauturm, odkud se vám otevře výhled na celé město.

Foto: Profimedia.cz

Wörthersee se řadí k nejteplejším alpským jezerům, v létě je proto vyhledávanou destinací.

Z domova můžete zavítat také do některých amerických národních parků. Virtuální prohlídky nabízí třeba proslulý Grand Canyon, kde se můžete vypravit na populární stezku Bright Angel. V kalifornském Yosemitu zase můžete zcela bezpečně vyšplhat po známé skalní stěně El Capitan, zbytek národního parku je k vidění zde.

Nudíte se v karanténě? Vyrazte na virtuální prohlídku světových muzeí

Cestování

Severoirské Obrovy schody jsou asi nejznámějším čedičovým útvarem na světě. A i tato populární turistická atrakce nabízí cestovatelům v době pandemie panoramatickou prohlídku — z ptačí perspektivy, zblízka, z dálky, bez lidí nebo i s turisty pro autentičtější pocit. Prohlídku najdete zde.

Foto: Profimedia.cz

Obrovy schody jsou nejznámější přírodní památkou Severního Irska.

Jednu z nejhezčích pouští světa Namib můžete navštívit, aniž byste na vlastní kůži museli pocítit tamní teploty. Prohlédněte si rudé písky z ptačí perspektivy nebo přímo ze země. A nevynechejte ani známou solnou pláň Deadvlei se zlověstnými holými stromy. Poušť si můžete prohlédnout zde.

Vietnamská jeskyně Son Doong je tou vůbec největší na světě. Cestovatelský magazín National Geographic připravil aplikaci, kde ji mohou dychtiví dobrodruzi prozkoumat a zároveň se o ní dozvědět i množství zajímavých informací — jak byla objevena, co vše ukrývá a podobně. Prohlídku najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám