Hlavní obsah

Lety do nikam už v Japonsku nabízejí i pro školáky

Novinky, Michael Švarc

S vyhlídkovými lety, takzvaně „do nikam“, se v posledních týdnech roztrhl pytel. Nově je nabízejí také nízkonákladové japonské aerolinky Peach Aviation, dceřiná společnost All Nippon Airways. Tentokrát se však zaměřují na školáky základních a středních škol, kteří se při cestě i něco dozvědí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

První let se uskutečnil minulou sobotu, přičemž bylo na palubě 120 lidí, uvedl server Independent. Odlétalo se z Mezinárodního letiště Kansai v Ósace. „Přišlo nám prospěšné začít pořádat rekreační lety, protože tak můžeme efektivně využívat naše letadla a zvýšit i příjmy,“ uvedl šéf provozu aerolinek Takeaki Mori.

Cestující z řad žactva a studenstva strávili ve vzduchu přes dvě hodiny, kdy kroužili nad ostrovy Šikoku a Kjúšú. Během cesty se dozvěděli také množství zajímavostí o práci pilotů i palubní posádky. Vzhledem k úspěchu prvního letu má společnost Peach Aviation v plánu stejný koncept zopakovat.

Příležitost k seznámení

Byly to právě japonské aerolinky All Nippon Airways, jež lety do nikam představily mezi prvními. Posléze se k modelu přidalo více společností, které tímto způsobem mohou udržet letadla v chodu, a navíc si i něco vydělat a snížit tak ztráty způsobené pandemií.

Patrně nejoriginálnější koncept zatím představil tchajwanský dopravce EVA Air, který nabídne seznamovací lety pro nezadané. Na nich se budou moci v rámci speed datingu neboli rychlorandění cestující navzájem poznat a sblížit třeba s osudovým partnerem. Tyto lety mají však poměrně striktní pravidla, která stanovují, kdo se jich může zúčastnit.

Aerolinky nabídnou seznamovací lety pro nezadané

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám