Hlavní obsah

Aerolinky nabídnou seznamovací lety pro nezadané

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchajwanské aerolinky EVA Air chtějí lidem pomoci s hledáním dokonalého protějšku. V rámci takzvaných „letů do nikam“ proto nabídnou speed dating pro nezadané, kde se cestující budou moci sblížit s pasažéry náhodně umístěnými na vedlejším sedadle. Čeká je tříhodinové rande v oblacích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Aerolinky seznamovací lety inzerují okřídleným sloganem Love is in the air neboli Láska je ve vzduchu. Je to příznačné, protože cestující skutečně budou kroužit ve vzdušném prostoru nad Tchaj-pejí a okolím. Během tří hodin se pasažéři nemají stranit hlubokých konverzací, aby zjistili, zda náhodou nepotkali svou chybějící polovinu.

Po ukončení tříhodinového letu bude rande ještě dvě hodiny pokračovat na zemi, aby se lidé mohli dát ještě více do řeči s potenciálními partnery. „Kvůli covidu pořádají aerolinky EVA Air falešné lety, aby naplnili touhu lidí po cestování,“ vysvětlil mluvčí firmy You and Me, jež se specializuje na speed dating, a která akci s leteckou společností pořádá.

„Když nezadaní muži a ženy cestují, kromě zábavy, kterou jim to přináší, si možná přejí někoho potkat — jako ve scéně z romantického filmu,“ dodal mluvčí.

Jen pro vysokoškolsky vzdělané

Termíny seznamovacích letů jsou zatím tři — na Štědrý den, Silvestra a Nový rok. Na každý je k dispozici 40 letenek, rovnoměrně rozdělených mezi muže a ženy, přičemž jedna vyjde na 8388 tchajwanských dolarů (6,5 tisíce korun). V ceně je kromě samotného letu také jídlo v režii michelinského šéfkuchaře Motokeho Nakamury.

Lety ovšem nejsou pro všechny, mají své podmínky. Účastníci například musejí mít vysokoškolský titul a tchajwanské občanství. Kromě toho je stanoven i věkový limit. Ženám musí být mezi 24 a 35 lety, zatímco mužům mezi 28 a 38.

Nejen lety. V Singapuru zahájili také plavby „do nikam“

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám