Hlavní obsah

Letadlo nabralo několikahodinové zpoždění kvůli rvačce na palubě

Potyčka mezi několika cestujícími propukla na nedávném letu společnosti Tunisair. Pasažéři se mezi sebou začali dohadovat kvůli užití úložného prostoru nad sedadly, nejprve se napadali slovně, poté i fyzicky. Posádka se je snažila usměrnit, avšak marně. Let kvůli rvačce nabral pětihodinové zpoždění.

Foto: Profimedia.cz

K šarvátce došlo na palubě letadla společnosti Tunisair.

Článek

K šarvátce došlo před několika dny na lince z Tunisu do Istanbulu, cestující se začali dohadovat ještě ve chvíli, kdy letadlo stálo. Důvodem podle serveru Independent bylo, že si někteří přinesli na palubu moc příručních zavazadel, která se nevešla do úložného prostoru nad sedadly.

Do potyčky se zapletlo hned několik cestujících, jak ukazují záznamy z paluby, které pořídil někdo z pasažérů. Nejprve do sebe strkaly dvě ženy, šarvátka začala být posléze násilnější. V jednu chvíli jistý muž tahal svou spolucestující za vlasy, fyzickým útokům se nevyhnula ani posádka. Ta se nejprve snažila pasažéry usměrnit a uklidnit, vysloužila si však jen nadávky.

„Začali jsme to vyšetřovat,“ uvedl mluvčí společnosti s tím, že cestující, kteří potyčku odstartovali, čeká postih. „Rvačka způsobila pětihodinové zpoždění a také finanční ztráty pro naši společnost,“ doplnil mluvčí aerolinek Tunisair.

V posledních týdnech nejde o první rvačku, k níž na palubě letadla došlo. Několikrát se poprali cestující například kvůli rouškám, nedávno potyčka propukla přímo mezi personálem čínských Donghai Airlines. Pilot z ní vyvázl s vyraženým zubem, stevard se zlomenou rukou.

Zlomená ruka a vyražený zub. V letadle se popral pilot se stevardem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám