Hlavní obsah

Křišťálové koule a alkohol. Londýnský bar láká nadšence do kouzel

Novinky, mšv

Nebaví vás běžné bary? Lidem, kteří chtějí prožít něco neotřelého, je určen londýnský podnik The Cauldron. Svým názvem pomrkává po hospodě Děravý kotel z knih o Harrym Potterovi, z nichž si bere i jistou inspiraci. Kromě kouzel ale návštěvníci náhlednou také pod pokličku takzvané molekulární mixologie, píše agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Atmosféra v čarodějnickém baru v Londýně Video: AP

 
Článek

Bar Cauldron, nacházející se v Dalstonu ve východním Londýně, je inspirován žánrem fantasy a knihami pro děti. Návštěvníci si mohou obléct čarodějnické róby, usadit se u stolů a proniknout do tajů přípravy lektvarů, tedy oné molekulární mixologie — oboru, při němž se tvoří koktejly za použití techniky a vybavení pro molekulární gastronomii. Kromě chuťových pohárků tak návštěva baru potěší i další smysly.

„Naším cílem je vnést fantazii a magii do života, a to za pomocí vědy, technologie a designu, což umožní lidem vstoupit do imaginativního světa jejich dětství velmi autentickým způsobem,“ vysvětluje koncept podniku spoluzakladatel Matthew Cortland, jenž je rovněž technickým mozkem baru.

Nejpopulárnější destinací je podle cestovatelů Londýn

Cestování

V The Cauldron nejde jen o pití, jde o to, aby se návštěvníci aktivně zapojili a měli tak pocit, že kolem nich skutečně proudí magie. „Máme tu hodinu lektvarů, kam mohou lidé přijít, dostanou hábit, kouzelnou hůlku a naučí se, jak připravit molekulární koktejl, kde je při tvorbě využita chemie jakožto vědní obor,“ vysvětluje Cortland.

Magie ve skleničkách

Koncept podniku je promyšlený do nejmenšího detailu. Například hůlky si v baru vyrábějí sami, protože jsou „spárované“ se vším okolo. To znamená, že návštěvníci s jejich pomocí mohou ovlivňovat dění — s hůlkami se míchají lektvary, zhasínají se světla, odemykají skříňky a tak dále.

Cortland bar založil společně s Davidem Duckworthem, který je expertem v mixologii. Podle něj si díky tomuto oboru mohou návštěvníci své nápoje vychutnat jako nejspíš nikdy předtím. „Uvidíte drinky, které ve sklenici doslova narostou, hoří nebo se z nich kouří a bublají. Vypadají vizuálně velmi podmanivě,“ myslí si Duckworth. Dodává, že populární jsou tematické drinky, na Valentýna to byl například nápoj lásky.

Přestože bar se vyloženě nehlásí k odkazu Harryho Pottera, nepřekvapivě přitahuje zejména fanoušky této ságy. „Na internetu jsme si vyhledali zábavné věci, co jdou dělat v Londýně, a vyjel nám tenhle podnik. Jsem velkou fanynkou Harryho Pottera, takže mi to přijde úžasné,“ svěřila se jedna z návštěvnic Natalie Cadeová.

Neonová oáza je dobře ukrytým klenotem Londýna

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám