Hlavní obsah

Japonsko zrušilo zákaz vstupu do země. I když ne tak docela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonsko minulou středu oznámilo, že pro občany 106 zemí od pátku zruší zákaz vstupu. Nadšení potenciálních návštěvníků však utlumila následná studená sprcha. Země se sice otevřela, ale ne pro účely turismu. Ve své podstatě se tedy vůbec nic nemění a na průzkum si budou muset lidé ještě nějaký čas počkat.

Foto: Profimedia.cz

Na skutečné otevření Japonska si budou muset turisté ještě chvíli počkat.

Článek

Japonské ministerstvo zahraničí zmátlo zahraniční turisty, když oznámilo, že od páteční půlnoci nebude občanům 106 států, včetně 42 evropských, odepřen vstup do země. Vzápětí však úřad objasnil, že vydávání turistických víz bude nadále pozastaveno.

„Ve skutečnosti nedojde k žádné změně v tom, kdo může do Japonska vstoupit,“ uvedlo pro list Japan Times ministerstvo spravedlnosti. „Do Japonska nebude moci na základě této změny vstoupit nikdo nový,“ doplnil úřad.

Dánsko, Maďarsko i Polsko. Evropské státy ruší cestovní restrikce

Cestování

O vízum do Japonska lze žádat jen v případě práce či studia, tedy prakticky z jakýchkoli jiných důvodů, než je turistika. Zahraniční pracovníci přitom mohou do země už od 1. dubna, musejí však mít negativní test, připomíná server Independent.

Japonská vláda neposkytla žádné detaily o tom, kdy by se země mohla otevřít i za účelem cestovního ruchu. Už dva roky je kvůli pandemii uzavřená. Mnoho turistů přitom doufalo, že se do destinace dostanou v období květu sakur, které obvykle startuje v polovině března a trvá do začátku května.

Ukrajinský pas vlivem války posílil. Hodnota ruského může klesnout

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám