Hlavní obsah

Francouzský Mont-Saint-Michel osiřel

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrůvek Mont-Saint-Michel ve Francii přitahuje ročně na dva miliony turistů. Jak se ovšem Francie uzavřela a život kvůli koronaviru ustal, osiřelo i toto populární místo. Pár týdnů uličkami pitoreskního ostrova bloumají už jen místní, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Francouzský ostrov Mont-Saint-Michel navštíví ročně dva miliony turistů, teď zeje prázdnotouVideo: Reuters

 
Článek

Mont-Saint-Michel je vyhledávanou turistickou atrakcí. Může za to nejen jeho pohádkový vzhled, ale také fakt, že je přílivovým ostrovem. Jakmile tedy stoupne hladina moře, zmizí pod ní i cesta, což mu ještě dodává na tajemnosti.

Ostrůvek ale zeje už několik týdnů prázdnotou, protože je ve Francii vyhlášena karanténa a jakýkoli turistický ruch prakticky ustal. S návštěvníky zmizely i výdělky — místní podniky, ať už restaurace, obchody se suvenýry či kavárny, totiž spoléhají právě na turisty.

„Bylo to skoro jako vojenské tažení, protože v devět nám řekli, že nemůžeme otevřít a za minutu šlus, zavřeno. Bylo to velmi náhlé,“ posteskl si jeden z obchodníků Marc Yreux. Doplnil, že má nyní problém i s distributorem, který chce za zboží zaplatit, jenže bez odbytu na to nemá peníze. „Budeme muset najít nějaké řešení.“

Přestože na ostrově nejsou žádní turisté, zvony na vrcholu kláštera, založeného v 10. století, stále bijí. Ještě pár týdnů ale budou vyzvánět do prázdných ulic, protože ke zvolnění restrikcí dojde ve Francii nejdříve 11. května.

Pařížské hotely se mění na ubytovny pro bezdomovce

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám