Hlavní obsah

Dva žhavé italské ostrovy vyhledávají turisté kvůli zvýšení plodnosti

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslnivě modré moře a hornatá krajina nejsou jedinými lákadly italských ostrovů Stromboli a Filicudi. Někteří turisté je vyhledávají kvůli údajným afrodiziakálním účinkům nebo zvýšení plodnosti. Místní s nadsázkou prohlašují, že se ostrovy staly doslova sexuálními poutními místy.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Stromboli tvoří stejnojmenný vulkán, který patří mezi ty nejaktivnější na světě.

Článek

Pobyt na jednom z ostrovů má prý závratné účinky na posílení libida, píše server CNN. Není zcela jasné, co za tím stojí — snad vlahý mořský vzduch, termální prameny nebo sopečná půda. Jde však o koktejl, který často vyhledávají manželé v naději, že brzy zplodí dítě. Mladé a svobodné ženy se zde zase oddávají tichým modlitbám a doufají, že potkají protějšek svých snů.

Prvnímu z ostrovů dominuje vulkán Stromboli, jeden z nejaktivnějších na světě. Možná právě jeho činnost je důvodem, proč je zdejší prostředí tak žhavé. „Je to velmi sensuální místo, ostrov ohně a vášně,“ tvrdí místní prodejkyně vín Maria Puglisiová. „Při každé erupci ucítíte uvnitř sebe neustálé vibrace, je to jako by sopka explodovala přímo ve vás,“ míní žena.

Právě sopka Stromboli je pro mnohé návštěvníky hlavním tahákem. Někteří se vydávají až k jejímu kráteru, v němž shodí všechno oblečení a břichem se přitisknou na horkou půdu, aby lépe cítili erupce pod zemí. Podle Puglisiové jde prakticky o rituál, který v těle pořádně rozproudí krev.

Pomáhá i omamná rostlina

Ostrov je navíc domovem nevšední rostliny, která v noci údajně vyluzuje hypnotickou vůni, jež přispívá ke zvýšení libida. Místní věří, že její aroma pomáhá párům s početím dítěte. „Říká se jí cestrum nocturnum a kvete až po západu slunce,“ řekla majitelka místní restaurace Luisa Paduanová.

Foto: Profimedia.cz

Někteří turisté si lehají do sopečné půdy nazí, aby lépe cítili erupce pod zemským povrchem.

„V tu dobu dochází k magii. Květině říkáme dáma noci nebo kráska noci,“ vysvětlila. „Její vůně je tak silná a mocná, že vám způsobí příjemné motání hlavy, které přetrvává až do časných ranních hodin,“ uvedla Paduanová, která jednu květinu nechává přímo nad vchodem do restaurace. Mimo své afrodiziakální účinky totiž pomáhá i v boji se stresem a napětím a pomáhá se zklidněním. „Cestrum nocturnum je odjakživa považována za prostředek ke zvýšení romantiky.“

Podle legendy dovezl květinu z Nového světa Kryštof Kolumbus. V horkém prostředí ostrova Stromboli pak našla ideální habitat. Většina místních má však za to, že je rostlina původní a zrodila se z vulkánu.

Dotýkají se skal

Ani sousední ostrov Filicudi však není o onu romantickou tenzi ochuzen. Místní rybáři často vozí turisty do takzvaných jeskyní plodnosti. Svobodným dámám poté pomáhají přiblížit se k neobvyklým skalním útvarům, z nichž některé připomínají mužské genitálie. Na ostrově věří, že pokud se jich ženy dotknou, budou mít štěstí při hledání partnera. „Dívky, které do nich udeří, si najdou muže, vdají se a budou mít spoustu dětí,“ tvrdí Nino Terrano z místního potápěčského centra.

Foto: Profimedia.cz

Mezi turisty, kteří prahnou po zvýšení libida, je populární také sousední ostrov Filicudi.

Populární je pak zejména takzvaná Jeskyně milenců, o níž se tvrdí, že pokud do ní vejdou dva lidé tvořící pár, vyjdou už jako tři s počatým dítětem „Je to záhada. V té jeskyni je něco, co rozbouří hormony a zaslepí lidi touhou,“ tvrdí Terrano.

A pokud by snad atmosféra samotné jeskyně nestačila, místní rybáři se rádi podělí o čerstvě ulovené mořské ježky, kteří platí za velkou afrodiziakální pochoutku.

V Toskánsku se mohou lidé izolovat na středověkém hradě

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám