Hlavní obsah

V Toskánsku se mohou lidé izolovat na středověkém hradě

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době pandemie hledá spousta lidí místa k izolaci. Toskánsko jedno takové nabízí, navíc v poměrně velkém stylu. Je jím hrad Torre Palazzone z 11. století, jehož britští majitelé se před nedávnem rozhodli proměnit památku na luxusní soukromou vilu. Návštěvníci se v rámci pobytu mohou těšit na množství doprovodných aktivit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Středověký hrad v Toskánsku láká na izolovaný pobytVideo: AP

 
Článek

Toskánsko sice patří k nejpopulárnějším italským destinacím, ale i tento region vlivem pandemie koronaviru v posledních měsících poměrně strádá. Majitelka hradu Torre Palazzone u Sieny Kitty Walshová se proto rozhodla památku přetvořit v soukromou vilu, která turisty láká především na pobyt mimo přelidněná města, píše agentura AP.

„Veškerý náš personál je vybaven ochrannými prostředky. A máme navíc štěstí, protože pobyt v prázdninové vile je zkrátka mnohem bezpečnější než například v hotelu. Všichni naši hosté jsou izolováni ve svých vlastních bublinách,“ vysvětluje Walshová s tím, že návštěvníci si v podstatě sami vyberou, s kým pobyt stráví, a mimo personál se nepotkají s nikým dalším.

Opustit prostory hradu není pro návštěvníky nutné, je pro ně totiž připraveno množství doprovodných aktivit, které je během pobytu zabaví. „Můžeme tu pořádat vinné degustace, náš šéfkuchař zase rád nabídne lekce vaření, které jsou vážně zábavné. Můžeme také uspořádat umělecké workshopy na čerstvém vzduchu,“ vyjmenovává Walshová činnosti, do kterých se mohou lidé zapojit.

Krádež prokletých artefaktů z Pompejí odsoudila turistku k rokům smůly

Cestování

Majitelka, jejíž rodina vlastní památku už 12 let, ovšem připouští, že s neustále se měnícími opatřeními v zemi je těžké přilákat zahraniční turisty. Apeluje proto na mezinárodní úřady, aby i mimoevropským návštěvníkům umožnily bezpečně vycestovat do podobných lokalit, jako je Torre Palazzone, kde se hosté v podstatě izolují před okolním světem.

„Myslím, že by měla existovat shoda na tom, jak je cestování ekonomicky důležité a mělo by proto být co nejbezpečnější, aby se lidé nebáli opět vyrazit na prázdniny. Obzvláště na takové, jako mohou prožít u nás, kde je riziko infekce skutečně malé,“ vysvětluje Walshová.

Prodalo se méně vína

Vlivem pandemie neúpí jen toskánský turistický ruch. Koronavirus těžce dopadá i na produkci vína. Prodeje oblíbeného nápoje klesly v Itálii o čtyři procenta, uvedla farmářská asociace Coldiretti. Je to vůbec poprvé za posledních 30 let, kdy se vína prodalo méně než obvykle.

Barbara Bollaniová z vinařství Tenuta di Trecciano nedaleko Sieny tvrdí, že příroda se však nikdy nezastaví. Zaměstnanci proto dál chodili pracovat na vinice, jen v rouškách a s dodržováním odstupů.

Reklama

Výběr článků

Načítám