Hlavní obsah

Do Thajska se turisté podívají nejspíš až v příštím roce

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajsko je jednou z destinací, která ještě neoznámila, kdy otevře hranice. Podle jedné z dřívějších předpovědí mělo k nastartování mezinárodního turismu dojít v posledním kvartálu roku, teď to však vypadá, že se země otevře nejdříve v příštím roce. Za thajský turistický úřad to uvedl šéf marketingu Chattan Kunjara Na Ayudhya, píše server The Thaiger.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ayudhya přiznal, že otevření hranic vyvolává vášnivé diskuse. „Vánoční sezona, která je obvykle tou nejvytíženější, je v ohrožení a obdobně nahlížím i na oslavy Nového čínského roku. Bohužel vyhlídky nejsou zrovna růžové,“ vysvětlil.

Obdobně padly také myšlenky na vytvoření takzvaných cestovních bublin, které by zemi spojily s dalšími málo rizikovými destinacemi.

Stěny jako hadí kůže udělaly z thajské jeskyně turistický hit

Cestování

Slova marketingového šéfa turistického úřadu podpořil také thajský Úřad civilního letectví. Jeho generální ředitel Chula Sukmanop uvedl, že znovuobnovení letecké dopravy musí být v souladu s orgánem, který monitoruje situaci ohledně koronaviru.

Thajsko ale nezůstane zcela hermeticky uzavřeno. Postupně se otevírá určitým skupinám, avšak pod podmínkou přísných bezpečnostních a hygienických opatření. Kromě diplomatů a zaměstnanců Organizace spojených národů mohou do Thajska cestovat také lidé za obchodním účelem, investoři, filmaři nebo zahraniční pracovníci. Všichni, včetně Thajců, ale musí do povinné 14denní karantény.

Nejisté otevírání hranic dělá vrásky především lidem, kteří jsou zaměstnáni v cestovním ruchu. V něm před koronavirem pracovalo na čtyři miliony lidí. Podniky ovšem nemají už půl roku žádný příjem a bez práce se tak brzy může ocitnout až 2,5 milionu lidí. Situace ohledně koronaviru ve světě je však dynamická a mění se každým týdnem. Ještě tak není zcela vyloučené, že si budete moci užít Štědrý den v tomto exotickém ráji.

Reklama

Výběr článků

Načítám