Hlavní obsah

Stěny jako hadí kůže udělaly z thajské jeskyně turistický hit

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajská jeskyně Naka byla donedávna poměrně opomíjená. Když se ale její fotografie objevily na internetu, přitáhla pozornost turistů. To díky stěnám, které vypadají jako hadí kůže, a obřímu balvanu u vchodu připomínajícímu plazovu hlavu. I proto někteří věří, že jeskyni obývá duše hada, píše agentura Viral Press.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V thajské jeskyni jsou kameny, jejichž povrch připomíná hadí kůžiVideo: AP

 
Článek

Naka, nacházející se v národním parku Phu Langka, okamžitě přitáhla pověrčivé návštěvníky. Podle šéfa parku není jeskyně žádnou novou atrakcí, jen se jí teprve nedávno začalo dostávat pozornosti. „Místní si byli její existencí vědomi, ale populární se stala ve chvíli, kdy lidé zjistili, že její stěny připomínají hadí kůži,“ uvedl Somchai Thanapakit.

Správa parku si nyní láme hlavu, jak se vypořádat se vzrůstajícím počtem návštěvníků. „Očekáváme, že jich dorazí opravdu hodně, protože kvůli několikaměsíční karanténě byli všichni ve stresu a teď prahnou po výletech,“ myslí si Thanapakit. „Máme v plánu je nechat zamluvit si prohlídku přes aplikaci, abychom se tímto způsobem vypořádali s davy.“

Stěny jeskyně se vlní a v jednom místě je obří balvan, který vypadá jako hlava spícího hada. Právě proto mnozí věří, že je Naka domovem duše velkého plaza.

Podle ředitele národního parku jde o poměrně vzácný geologický úkaz, kterému se říká sluneční praskliny. Ty jsou způsobeny rapidními změnami teplot během dne a noci. „Díky tomu se kámen rozpíná a stahuje, na výsledný efekt má vliv ještě eroze a voda,“ vysvětlil Thanapakit.

Thajské pohřebiště letadel se stalo neotřelou turistickou atrakcí

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám