Hlavní obsah

Cestující strávili 12 hodin ve vzduchu, do cíle přesto nedoletěli

Značnou frustrací skončil nedávný let American Airlines. Cestující totiž strávili při cestě z Dallasu do Los Angeles dlouhých 12 hodin ve vzduchu, kalifornská metropole přitom ani nebyla původní cílovou destinací. Stroj mířil do Tokia, ale kvůli špatnému počasí nad Pacifikem museli piloti letadlo otočit a zamířit zpět.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Let na tokijské letiště Narita probíhal 28. května zcela běžně. V severní části Tichého oceánu byli však piloti podmínkami donuceni stroj otočit a zamířit zpět do USA. Za špatným počasím stála erupce stratovulkánu Bezymjannyj, který se nachází na Kamčatce, informuje server Independent.

Jiní dopravci, kteří ve stejný den obsluhovali podobné linky, se rozhodli lety dokončit a trasu přesměrovat a o hodinu prodloužit. Vyhnuli se tak oblasti erupce, uvádí letecký server One Mile at a Time. Šlo například o aerolinky United a jejich lety ze San Francisca a Houstonu právě do Tokia.

Ve chvíli, kdy letadlo American Airlines dosedlo v Los Angeles, strávili cestující ve vzduchu necelých 12 hodin. Bylo to jen o hodinu méně, než by normálně trvala cesta z Dallasu do Tokia. A samotná cesta mezi Dallasem a Los Angeles by standardně zabrala hodiny tři.

Nejhorší jídlo v letadle? Cestující dostala velmi unavený sendvič

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám