Hlavní obsah

Cestující na Kanárské ostrovy musí od 14. listopadu doložit negativní test

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská vláda bude od 14. listopadu pro turisty přijíždějící na Kanárské ostrovy požadovat negativní test na koronavirus. Uvedla to Zuzana Churanová ze Španělské kanceláře pro cestovní ruch.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Novou povinnost budou kontrolovat hotely a jiná ubytovací zařízení při zahájení pobytu turistů. Test nesmí být starší 72 hodin a výjimku z testování budou mít děti do šesti let. Negativní výsledky musí předložit i lidé, kteří již onemocnění covid-19 prodělali. O povinnosti španělská vláda rozhodla 29. října.

Čeští turisté při návratu z Kanárských ostrovů podle současných pravidel nemají povinnost předložit negativní PCR test či jít do karantény. Opačným případem však jsou Baleáry a pevninské Španělsko, kde se test či karanténa po návratu naopak vyžadují.

Tenerife a Fuerteventura nadchnou drsnou krajinou a přírodními unikáty

Cestování

Na rozdíl od Kanárských ostrovů se ale zase Čechů zatím nedotkne povinný test při vstupu do Španělska — znamená to, že například při cestě do Madridu, Barcelony či Malagy se turisté nemusejí prokazovat testem v dané destinaci, ale až po návratu do Česka.

Nejpomalejší ve Španělsku

Kanárské ostrovy jsou v zimě velice populární destinací turistů ze severní a západní Evropy. Zhruba polovina příjmů z cestovního ruchu, který je pro ekonomiku souostroví nepostradatelný, je generována v zimních měsících, napsala agentura Reuters.

Souostroví s dvěma miliony obyvatel jsou španělskou autonomní oblastí s nejnižší rychlostí šíření nového koronaviru. Podle španělského ministerstva zdravotnictví se na ostrovech od začátku epidemie nakazilo přes 17 600 lidí, tamní úřady registrují více než 5700 aktivních případů.

Reklama

Výběr článků

Načítám