Hlavní obsah

Nová letecká linka spojí Ostravu s Dubají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravidelné letecké spojení mezi Ostravou a Dubají zahájí v pátek provoz. Dopravu budou zajišťovat aerolinie SmartWings s letadlem Boeing 737. Poptávka českých turistů po Spojených arabských emirátech totiž neustále narůstá.

Foto: Profimedia.cz

Z Ostravy do Dubaje bude lety provozovat společnost SmartWings.

Článek

„Dlouhodobě se snažíme otevřít další letecké linky z ostravského letiště nejen pro rozvoj turistického ruchu, ale také proto, aby se náš region stal dostupnějším pro obchodní partnery z celého světa. Věřím, že přímé letecké spojení mezi Ostravou a Dubají potěší nejen turisty, ale i podnikatele z našeho regionu,“ říká hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

Atraktivní nebudou pouze ceny letenek, ale i časově výhodný letový řád. „Odlet z Ostravy je naplánován na 10 hodin dopoledne, přílet v Dubaji v 17:45 hodin. Z Dubaje bude letadlo odlétat v 18:45 hodin, do Ostravy přiletí ve 23:05 hodin,“ uvedl hlavní manažer SmartWings Radek Müller. Poptávka po Spojených arabských emirátech totiž stále roste, v Česku Dubaj dokonce nedávno otevřela své zastoupení. [celá zpráva]

V říjnu přibyde Milán

„Dubaj byla dlouhodobě plánovanou destinací, zahájení letů na této trase jsme avizovali už na jaře. Otevřením této linky ale naše aktivity směrem k dopravcům nekončí, v říjnu plánujeme otevřít linku do italského Milána a stále jednáme o dalších destinacích,“ sdělil generální ředitel Letiště Leoše Janáčka Ostrava Pavel Schneider.

Cestující mohou na ostravském letišti využívat pravidelné linky do Prahy, Düsseldorfu, Paříže a Londýna a během letní sezóny mohou využít i pravidelné a charterové lety do vyhledávaných letních letovisek v Řecku, Bulharsku, Egyptě, Turecku, Španělsku, Tunisu, Černé Hoře, Itálii a Chorvatsku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám