Hlavní obsah

Dubaj očekává příval českých turistů, cílit bude i na rodiny s dětmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Plán emirátu Dubaj je jasný - přivítat v roce 2020 alespoň 20 miliónů návštěvníků. Tento ambiciózní cíl by však nešel naplnit i bez menších trhů, jako je ten český. I proto v České republice Dubaj spustila své oficiální zastoupení a bude se snažit tuto exotickou, ale letecky přitom velmi snadno dostupnou destinaci propagovat.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Pohled na Dubaj z nejvyšší budovy světa - Burdž Chalífa.

Článek

„Český trh je pro Dubaj klíčový. Jsem velmi rád, že zde můžeme otevřít naše první zastoupení. Hlavní důraz chceme klást na propagaci obrovské škály turistických zajímavostí a aktivně podporovat naše partnery v cestovním ruchu,” uvedl výkonný ředitel úřadu Issam Kazim.

Foto: Dubai Tourism

Pohled na klidnější část Dubaje, kde se lidé mohou koupat.

Emirát Dubaj by v příštím roce mohlo navštívit zhruba 54 000 českých turistů, o pětinu víc než loni. Očekává to Dubajský úřad pro turismus a obchodní marketing, který v Praze tento týden otevřel své zastoupení. Z Prahy bude řídit i své aktivity v Polsku, Maďarsku a Rumunsku.

Nejen pro movité

Podle Kazima je díky současným třem přímým letům denně mezi Prahou a Dubají a po zrušení víz pro české turisty ideální doba ukázat Dubaj jako skvělou destinaci nejen pro movitější páry a rodiny, ale také pro turisty s omezeným rozpočtem, mladé lidi a seniory.

Foto: Dubai Tourism

Večerní Dubaj

„Tento rok jsme otevřeli velké množství významných zábavních atrakcí a mnohé další ještě budeme otevírat. Jsme si jisti, že právě to společně s výhodným nakupováním pomůže tomu, aby k nám i z Česka jezdily rodiny s dětmi,” informovala Novinky ředitelka pro spolupráci a propagaci na zámořských trzích Jessie Lingová.

Pokud si děláte zálusk na ochutnání autentické emirátské kuchyně, není to až tak jednoduché. „Podobně jako vaše republika i u nás máme obrovské množství restaurantů z celého světa. Emirátská kuchyně je jakási směs kuchyní z okolních zemí, a těžko tak tedy přesně vytyčovat její hranice. Nejlépe ji samozřejmě ochutnáte v místních rodinách, ale pokud na místě nemáte známé, existuje například speciální centrum kulturního porozumění, kde můžete mimo jiné ochutnat autentickou snídani. A když vyjedete s beduíny do pouště, jídlo je připravováno stejně, jako bylo dřív v historii,” dodala Lingová.

Obr pomohl

Popularitě Dubaje pomohlo i nasazení obřího Airbusu A380 společnosti Emirates na pravidelné lince z Dubaje do Prahy. Letadlo, které je schopné pojmout 519 pasažérů ve třech cestovních třídách, rozšířilo kapacitu linky, doposud provozované menším Boeingem 777-300 ER, skoro o polovinu.

Výběr článků

Načítám