Hlavní obsah

Ledový hotel ve švédském Laponsku má i saunu

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ledovém hotelu v Jukkasjärvi ve švédském Laponsku pracovaly společně s dělníky i desítky umělců. Nejluxusnější pokoj aktuální zimní sezóny má dokonce i saunu.

Foto: Archiv Ice hotelu Jukkasjärvi

Luxusní pokoj pro dva spoluvytvářeli designéři značky MINI.

Článek

Vybudovat ledové království trvalo desítkám pracovníků v Jukkasjärvi ve Švédsku celkem 12 týdnů. Tým se skládal z 55 dělníků, 38 umělců a pětice designérů. Společně vytvořili ze sněhu a ledu bílou jeskyni, ve které se snoubí moderní pohodlí s drsnou skandinávskou přírodou.

Na nejluxusnějším pokoji právě probíhající sezóny spolupracovali designéři automobilové značky MINI. Má rozlohu 41 metrů čtverečních a ubytované dvojice tady mohou odpočívat ve vyhřívané relaxační zóně s vlastní koupelnou nebo v privátní sauně. Ta v ledových hotelech nepatří zrovna ke standardnímu vybavení.

Hotel spoluvytvářejí profesionální designéři každý rok. Nábytek je stejně jako množství soch a vůbec celý interiér vytesaný z kusů ledu ze zamrzlé řeky Torne. V Jukkasjärvi vzniká ledový hotel každoročně už od začátku 90. let minulého století.

Reklama

Související články

Ledový pick-up ujel pár kilometrů, pak roztál

Pouze čtyři kilometry ujel pick-up, jehož velká část byla vyřezána z ledu. Nevšední vozidlo vzniklo v rámci reklamy, jež má ukázat kvalitu autobaterií, které...

Výběr článků

Načítám