Hlavní obsah

Ledový pick-up ujel pár kilometrů, pak roztál

Novinky, vps

Pouze čtyři kilometry ujel pick-up, jehož velká část byla vyřezána z ledu. Nevšední vozidlo vzniklo v rámci reklamy, jež má ukázat kvalitu autobaterií, které vydrží i tu největší zimu, napsal server Toronto Sun.

BEZ KOMENTÁŘE: Takto vznikal ledový pick-up

 
Článek

Automechanici nejprve odstranili karoserii a několik dalších částí z vozu GMC Silverado. Na zbytek poté namontovali ocelový rám, který držel led. S novou, tentokrát už ledovou, karoserií totiž auto vážilo 6800 kilogramů. Kvůli vysoké hmotnosti jelo při propagační jízdě rychlostí maximálně 20 kilometrů za hodinu.

„Byla to jedna z nejtěžších věcí, jaké jsme kdy dělali,“ řekla prezidentka společnosti Icecultures, která se postarala o vyřezání karoserie z ledových bloků.

Vůz musel být vybaven speciálními větráky, ty odváděly horký vzduch z motoru a výfukové plyny. Jinak by totiž auto roztálo. Smutný osud ho ale čekal tak jako tak. Po ujetí pár kilometrů, potřebných k natočení reklamy, bylo odstaveno a led roztál. Trvalo to 40 hodin.

Výrobu ledového auta si zadala společnost Canadian Tire, chtěla tím prokázat odolnost svých autobaterií. Tvůrci nyní doufají, že se jim podaří dostat vůz do Guinnessovy knihy rekordů jako první pojízdný výtvor z ledu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám