Hlavní obsah

Gigantické budovy světa vyřezané z kusů ledu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V čínském Charbinu začal v neděli už 30. ročník tradičního festivalu ledových soch. Jako každoročně toto chladné město ohromilo návštěvníky ledovým královstvím, jehož půvab podtrhuje nasvícení ohromných ledových bloků barevnými světly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínský ledový festival ohromuje vystavenými díly i působivým nasvícenímVideo: Reuters

 
Článek

Autoři ledových soch tvarovali svá díla z ledových bloků ze zamrzlé řeky Sung-chua za pomoci sekáčků, dlát i laserů. Výsledkem je přehlídka extravagantních hradů a dalších budov, mezi nimiž nechybí ani římské Koloseum či newyorský mrakodrap Empire State Building. Vydařené je také pestrobarevné nasvícení.

Festival je podle pozorovatelů rok od roku působivější a extravagantnější. Letos překvapil například replikou kostela Hallgrímskirkja z islandské metropole Reykjavíku. Podle organizátorů je tato stavba největší čínskou ledovou sochou – tyčí se do výšky 46 metrů.

Unikátní ledová stavba ale není pouze na dívání. Návštěvníci si mohou v kostelní replice vyzkoušet zábavnou atrakci, kterou je 240 metrů dlouhou skluzavka.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Festival, jenž každoročně přitahuje milióny návštěvníků, potrvá, až do března. Pokud tomu bude přát počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám