Hlavní obsah

Muž si z kůlny na zahradě vyrobil tajný vyklápěcí bar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lockdown na Brity dopadl opravdu krutě, chtělo by se s jistou dávkou pobavení poznamenat při sledování spousty videí, jimiž ostrované zaplavují internet. Skoro by se chtělo říci, že co Brit, to stavitel baru. Mnohé z nápadů jsou ale vážně inspirující. Jako například ten, který vytvořil Terry Latham ze Sutton Coldfield na předměstí Birminghamu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brit si na zahradě postavil skrytý barVideo: Caters News/Terry Latham, AP

 
Článek

Až teprve po ukončení lockdownu, k němuž loni Brity donutila celosvětová pandemie koronaviru, vychází najevo, co člověk lépe znalý tamního životního stylu věděl – zavřít Brity doma a nedovolit jim pravidelné schůzky s přáteli u skleničky alkoholu bylo kruté.

Mnozí se proto rozhodli vyřešit problém se zavřenými hospodami a bary po svém. Spousta mužů se tak chopila nářadí, nastudovala případně návody například na internetu a pustila se do výroby vlastního baru. Nejčastěji na zahradě. Budou mít kde popíjet a budou u toho i na čerstvém vzduchu, což je rozhodně zdravější, a navíc svým manželkám své přátele nevodí zbytečně do domu.

Zhruba podobně uvažoval i šedesátiletý kutil Terry Latham, který bydlí v hrabství West Midlands. Jeho dílo zachycené na možná až příliš krátkém videu vzbudí hned na první pohled obdiv.

Součástí zahradního domku či kůlny, chcete-li, je otočný bar, který z ní jako jeden celek vyjíždí. Netřeba zdůrazňovat, že je bar plně vybavený, nechybí v něm žádná důležitá část ani zařízení. A aby toho nebylo málo, patřičně barevně bliká, aby si i oko hosta přišlo na své.

Milovnice květin má doma tropický ráj v hodnotě 450 tisíc korun

Zahrada

Téměř geniální na baru je, že jej lze takto použít nejenom jako venkovní (a přisednout si k němu na dlážděné ploše před ním), ale v případě nepříznivého počasí (stejně jako po skončení party) stačí s barem zase zajet do kůlny a užívat si jej uvnitř, pod střechou.

Sám Terry pro agenturu AP upřímně doznal, že jeho původním plánem bylo vybudovat pouze krytý barbecue koutek, ale nakonec se rozhodl pro plně zařízený a zásobený bar, který bude možné využívat jako exteriérový i jako interiérový.

Jako hlavní materiál využil prkna a dřevěné panely. Práce mu zabrala čtyři měsíce a náklady se vyšplhaly v přepočtu na 60 tisíc korun.

Anketa

Vadilo vám také hodně zavření hospod a barů během lockdownu?
Ano, bylo to skoro k nepřežití!
8,2 %
Po nějakém čase už docela ano.
25,8 %
Jen trochu...
5,6 %
Spíše ne.
11,9 %
Vadilo mi zavřeného ledacos, ale tyto podniky tedy ne.
47,1 %
Samozřejmě! Je/bylo to moje živobytí!
1,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8987 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám