Hlavní obsah

Během lockdownu proměnila kuchyň v zelený ráj. Stačilo jí 29 tisíc korun

Během pandemie koronaviru se paní San Kingová z londýnského Richmondu rozhodla konečně plně ponořit do pěstování pokojových rostlin. A učinila tak nejen s velkým elánem, ale i nepřehlédnutelným smyslem pro estetiku. Za nový vzhled kuchyně utratila rovněž nepřehlédnutelných 1000 liber, tedy zhruba 29 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Londýňanka si v kuchyni udělala malou džungli Video: Caters News/San King, AP

 
Článek

Ještě před pandemií měla paní San Kingová ve zvyku kupovat si pokojovky v supermarketu. Ovšem když nastala doba, kdy nemohla nikam ven, pustila se do jejich pěstování se vší vervou, kterou si v běžném denním provozu nemohla dovolit.

A její domov se začal plnit podstatně exotičtějšími exempláři pořízenými ze zámoří prostřednictvím internetových obchodů.

Paní Kingová měla rostliny ráda odjakživa. „Když udeřil Covid-19, začala jsem se více zajímat o rostliny a o to, jakou vyžadují péči. Tak jako se všichni pustili do vylepšování svých domovů, já se vrhla na květiny. A má sbírka roste, tak jak se mění můj vkus,” svěřila se redaktorům serveru Daily Mail.

Pro většinu ze současných 200 rostlin, které má, nalezla místo ve své kuchyni. Její okna jsou totiž orientovaná na jihozápad. Poličky pro ně s manželem vytvořili z lešenářských prken.

Foto: Caters News/San King, AP

Celou kuchyni zaplavují květiny.

Ve sbírce má rostliny z pevninské Evropy i třeba z Ekvádoru, některé z nich jsou celkem vzácné.

Jejich pořízení přes internet přitom bylo prý levnější, než je shánět v Británii. A to i po započtení přepravního poplatku.

Dvě hodiny zalévání

Původně se o své zelené krásky starala s pomocí mobilní aplikace, která ji u každé květiny informovala o tom, jak častou vyžaduje zálivku, jaké prostředí jí nejlépe vyhovuje, kdy je nejvhodnější čas na přesazení atd.

Po čase si ale vše už pamatovala a vyhledávání každé rostliny by ji jen zdržovalo. A na to po konci lockdownu už opravdu nemá čas.

Vystavte pokojovky místo obrazů

Zahrada

Než ovšem všechny květiny zalije, trvá jí to už takto zhruba dvě hodiny, někdy dokonce i déle.

„Používám filtrovanou vodu z lednice, a tak musím vždycky počkat, než se ohřeje na pokojovou teplotu. Obvykle se snažím zalévat květiny podle sekcí a tím si udržet přehled, co už bylo zalito. Někdy mám pocit, že zalévám celé dny,” poznamenává paní Kingová.

Setkání s milovníky květin

Díky vyhledávání všech informací na internetu ale také narazila na skupinu milovníků květin, kteří jsou z Londýna. A tak se na jejich setkání zrovna nedávno poprvé vypravila.

Foto: Caters News/San King, AP

Květiny, kam se podíváš

„Bylo to skvělé. Bylo to první setkání, na kterém jsme byla a potkala jsem tam spoustu lidí, se kterými jsem se seznámila přes Instagram. Bylo skutečně moc příjemné moci si popovídat o květinách s dalšími lidmi, kteří je mají rádi. A zároveň je to skvělá příležitost, jak si vzájemně poskytnout květiny bez nutnosti platit za ně spousty peněz,” pochvaluje si a sama ostatním zapojení do podobných komunit jen doporučuje.

Během pandemie se zamiloval do vzácných květin. Má sbírku v hodnotě 300 tisíc korun

Zahrada

„Ráda bych lidi povzbudila k tomu, aby si kupovali co nejvíce květin, vzhledem k tomu, že jich čím dál více pracuje z domova. Každý by měl mít svou malou džungli,” je přesvědčená paní Kingová.

Anketa

Našli jste si během pandemie nějakého nového koníčka?
Ano, a pořád mě to drží!
17,9 %
Ano, ale už na něj moc nemám čas.
7,9 %
Ne, do ničeho nového jsem se nepustil/a.
74,2 %
Celkem hlasovalo 5422 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám