Hlavní obsah

Zimní zahrada je skrytým klenotem nového sídla zpěváka Joeyho McIntyra

Novinky, Jana Nesvadbová

Zpěvák Joey McIntyre, kdysi nejmladší člen chlapecké kapely New Kids On The Block, se rozhodl přestěhovat z amerického New Yorku do Los Angeles. Za svůj nový domov si vybral romantické sídlo připomínající venkovská stavení starého kontinentu. Místem, které návštěvníky nadchne patrně nejvíce, je jeho zimní zahrada.

Foto: Profimedia.cz

Joey McIntyre si libuje v romantickém stylu bydlení. Jeho nový dům to potvrzuje.

Článek

Zpěvák světově populárního boy-bandu z 80. let Joey McIntyre opouští svůj byt v New Yorku, který nabízí k prodeji za 4,4 miliony dolarů, tedy zhruba 110 milionů korun. Stěhuje se totiž na druhou stranu USA, do Los Angeles, kde si vyhlédl romantické sídlo ve čtvrti Hancock Park za 5,6 milionu dolarů, respektive 140 milionů korun. Píše o tom web časopisu Variety.

Sídlo na první pohled zalichotí oku Evropana, protože je postaveno ve stylu francouzských venkovských sídel, na něž lze narazit například v Normandii. Jeho architektem byl Arthur R. Kelly, jenž navrhoval například i sídlo Playboy Mansion Hugha Hefnera.

Kamenný dům je zasazen do zahrady, jíž lze bez velkého přehánění nazvat okrasnou. Její zelená náruč nabízí příjemná zákoutí ideální k odpočinku a rozjímání. Její výměra činí zhruba 1500 čtverečních metrů.

Samotný dům s plochou podlah 585 čtverečních metrů má pět ložnic a šest koupelen. Majitel si zde může vybrat hned z několika obývacích a společenských pokojů, kde se rozhodne odpočinout si a věnovat se příjemné konverzaci s přáteli.

Zdaleka nejpůsobivěji a také nejpříjemněji působí ten, který je vsazen do obrovské zimní zahrady. Méně formálně působí posezení na terase venku pod pergolou obrostlou zelení.

Foto: Profimedia.cz

Dům by člověk na první pohled netipoval jako sídlo v Los Angeles, ale kdesi v Evropě, na venkově.

Foto: Profimedia.cz

Méně formální, ale stejně příjemné prostředí nabízí posezení venku pod pergolou.

Interiér je pak zařízen především v bílé barvě, jíž sekundují dřevěné prvky a stylové dobové prvky z období 30. let. Kované zábradlí na schodišti ve vstupní hale, dřevěné obklady v jednom z obývacích pokoj atd.

Kuchyň je zařízena rovněž ve venkovském stylu, dřevěné skříňky jsou natřeny jemnou šedou barvou, přirozenou dominantu tvoří centrální ostrůvek pojatý jako dřevěný stůl se zásuvkami a mramorovou pracovní plochou na mohutných vyřezávaných nohách.

Pro fanoušky zpěváka není vzhled a styl domu nijak velkým překvapením. Joey si totiž na romantický styl potrpí. Ostatně byt, který v New Yorku opouští, byl zařízen v rámci možností v podobném stylu.

Anketa

Volili byste jako domov městský byt, nebo venkovské sídlo?
Městský byt
6,6 %
Venkovské sídlo
91,1 %
Ani jedno
2,3 %
Celkem hlasovalo 1167 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám