Hlavní obsah

Závěsná houpací křesla jsou ideálním kouskem pro četbu v exteriéru

Novinky, Kristýna Křížová

Pokud patříte mezi vášnivé knihomoly nebo si jen rádi pohodlně posedíte na zahradě, terase či na balkoně, pak by ve vašem nábytkovém vybavení exteriéru nemělo chybět závěsné houpací křeslo. Obliba těchto kousků stoupá i díky tomu, že nyní trávíme více času v klidu domova.

Foto: Ella James, Garden Trading

Jde o ideální posezení pro čtení na zahradě.

Článek

Výhodou závěsných křesel je hlavně jejich pohodlnost. Jsou často kombinovaná i s lehátky a jsou proto co do rozměrů celkem objemná a hravě se tak v exteriéru stanou výrazným solitérem.

Kousky jsou celkem robustní a hodí se tak zejména na prostornější terasy a balkony.

Foto: Amazonas Hangematten

Křesla kombinovaná se závěsným lehátkem jsou ideálním kouskem pro letní odpočinek.

Velkým trendem jsou hlavně křesla v přírodním stylu, která imitují dřevo, bambus nebo proutí. Stejně tak i jejich konstrukce by měla mít přírodní a zemité barvy. Díky tomu skvěle zapadnou do přírodní scenérie zahrady, do městských bytů naopak vnesou organický nádech.

Foto: Ella James

Závěsné křeslo kombinujte s kousky, které barevně i tvarově ladí.

Skládací závěsné kousky můžete uplatnit i na procházkách, výletech a během kempování.

Letos je hodně v kurzu hlavně stanování v boho stylu, do kterého tato křesla skvěle zapadnou. Vhod přijdou zejména proplétané dekorativní modely.

Foto: Lime Lace, Ella James

Závěsná křesla si můžete užít i ve volné přírodě.

Houpací křesla si bezpochyby oblíbí zejména děti. Pro ně volte co nejstabilnější konstrukce. Prim budou hrát látková, inspirovaná zvířaty a kousky, které připomínají spíš houpačky než klasická křesla. I díky nim dětem dopřejete více tolik potřebného pohybu. A uplatnit je nemusíte jen venku, ale klidně i v interiéru.

Foto: Amazonas Hangematten

Děti ocení křesla s motivy exotických zvířat.

Při výběru křesel se vyplatí volit kousky s pratelnými potahy a také ty, jejichž konstrukce je odolná vůči nepříznivým vlivům, zejména deštivému počasí. Přednost tak dejte i polštářům z nepromokavé tkaniny a zvažte i odolné, ocelové rámy u křesel.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám