Hlavní obsah

Jak dopřát dětem víc pohybu v bytě? Pořiďte jim houpačku

Novinky, tnk

Trávit dny v uzavřeném prostoru s dětmi je pro řadu lidí bezesporu hodně náročným obdobím. Děti navíc milují pohyb a ocení cokoliv, co by jim ho mohlo v bytě trochu nahradit. Dospělí zase ocení, když budou jejich ratolesti na chvíli zabavené a dopřejí jim čas na odpočinek. Pomoci k tomu mohou interiérové houpačky.

Foto: Ella James, Holmsater

Houpačky dodají interiéru hravého ducha a umožní nejen dětem se víc pohybově vybít.

Článek

Houpačky nemusí být jen výsadou exteriérů. Velmi dobře zafungují i v interiérech. Počítejte ale s tím, že budete potřebovat větší prostor, ideálně s vysokými stropy, aby mohlo být houpání plnohodnotné.

Pokud takovým prostorem nedisponujete, volte spíš houpačku sedačkovou.

Foto: Top Drawer, Circu

Houpačky zpestří dětské pokoje.

Při výběru sedačky pro menší děti nezapomínejte na bezpečnost. Ty nejmenší by měly mít houpačku s poutáním, starším dětem bude stačit opěrka a bezpečnostní pás mezi nohama. Děti ve věku čtyř let a výše by měly zvládnout houpání na klasických houpačkách s dozorem dospělého.

Pokud si chcete být jisti bezpečností, můžete na zem okolo houpačky umístit pěnové podložky.

Foto: Holmsater, TakaTomo

Oblíbené jsou houpačky v rámech dveří.

Houpačky nemusí být ale jen výsadou dětí. Užít si jich mohou i dospělí. Pokud zvolíte elegantní kousky v moderním provedení, získáte i relaxační místo pro četbu knih nebo příjemné sledování filmů.

Foto: Ksl living (2x)

Pokud vyberete střídmý design, můžete je zakomponovat i do moderních bytů.

Ti, kdo mají přes léto houpačku na zahradě, ji mohou uplatnit i v interiéru. Vhodné k tomu jsou zejména kousky v uměřeném a decentním designu. Ty zapadnou do moderních i klasičtěji zařízených prostor.

Foto: Chaplins Furniture

Některé kousky se hodí k využití v interiéru i v exteriéru.

Pokud trávíte den s dětmi v uzavřeném prostoru a chcete je více zabavit, zkuste jim koupit nebo postavit interiérové stany. Díky nim budete mít více soukromí a děti inspirativní prostor pro hry.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám