Hlavní obsah

Dětské dřevěné talířky jsou ideální pro servírování zdravé stravy v přírodním stylu

Novinky, Kristýna Křížová

Stolování v přírodním stylu je v posledních letech hodně v kurzu. Prim hraje prostírání z proutí, ubrusy ze lnu, příbory inspirované bambusem a nádobí s motivy rostlin nebo mramoru. Pokud ale máte malou ratolest a nechcete stolování ubrat na stylovosti nevkusnými plastovými kousky, volte pro ni dřevěné talířky.

Foto: Blue Brontide

Tento typ talířů je ideální na servírování zdravé stravy.

Článek

Děti při jídle ocení hlavně hravé nádobí, na které pak budou jednou vzpomínat i v dospělosti.

Aby z talířků rády jedly, zkuste jim pořídit kousky inspirované zvířaty nebo dopravními prostředky. Ideální jsou takové, které umožňují servírovat stravu odděleně a každé jídlo doplnit i o porci zeleniny, ovoce nebo oříšků.

Foto: Red Candy

Bambusové talířky zapadnou do interiérů a kuchyní zařízených v přírodním stylu.

Aby dřevěné talíře vydržely co nejdéle, vyplatí se s nimi zacházet opatrně. Do myčky na nádobí rozhodně nepatří. Nesvědčí jim totiž pobyt v horké vodě ani páře. Mohou se deformovat, kroutit nebo časem i praskat, což rozhodně není žádoucí. Dřevěné nádobí také nikdy nenechávejte takzvaně „odmočit” do druhého dne.

Foto: Bohemia Design, Top Drawer

Dřevěné talíře pro dospělé můžete kombinovat s těmi dětskými v podobných tvarech.

Ideální je dřevěné talířky omývat šetrným mycím prostředkem a následně hlavně rychle a důkladně osušit a nechat volně proschnout mimo přímý zdroj tepla. Případně je možné nádobí ošetřit rostlinným olejem. Nechat vsáknout a důkladně otřít.

Vyplatí se také volit odolná a tvrdá dřeva, která vydrží dlouhou dobu a nepoškodí je zářezy jídelním nožem. Vhodné je třeba olivové, mangové nebo ořechové.

Foto: Blue Brontide

Hravé talíře mohou děti motivovat k jídlu.

Pokud máte problémy s motivací dětí ke stavě, můžete vyzkoušet i talíře, které jsou přímo určené ke hrám od designéra Boguslawa Sliwińskiho. Ocení je hlavně kluci, kteří mají rádi auta, náklaďáky, vrtulníky apod.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám