Hlavní obsah

Stylové ohniště umocní pohodu pod širákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pochoutky z přímého ohně byly vždy v našich končinách populární, málokdo strávil léto bez tradičního opékání špekáčků. A přípravu jídla nad plápolajícím ohněm si můžete vychutnat i dnes. Stačí si pořídit umělé ohniště.

Foto: Bauhaus

Ohniště Bushbeck Wildfire upoutá netradičním designovým provedením. Grilovací prostor o průměru 61 cm poskytuje dostatek místa pro přípravu jídla. Ohniště je vybaveno jemným drátěným pletivem, které slouží jako ochranný kryt před jiskrami. Cena 4690 Kč

Článek

Grilování je dnes velkým trendem. Pokud ale upřednostňujete otevřený oheň, nepřijdete také zkrátka. Můžete si vybrat ze široké nabídky ohnišť, která jsou dostupná v nejrůznějších dekorech, od klasického oválného přes čtvercové nebo složené do atypických tvarů.

Pořídit si můžete i opravdu designový kousek, který se stane dominantou zahrady.

Umělá ohniště jsou praktická, některá jsou vyrobena z kvalitní oceli, která odolává venkovním vlivům.

Přikoupit se k nim dá také příslušenství, jako je mřížka, rošt, grilovací plotna. Díky tomu v případě potřeby ohniště snadno přeměníte na gril. A k některým typům je k dostání třeba i nástavec, který ohniště chrání při větru, či poklop, který chrání okolí proti jiskrám.

Jak ohniště rychle zprovoznit

Jednou z nejdůležitějších věcí, jak dosáhnout pohodlného opékání, je samotné rozdělávání ohně. Nejspíš pamatujete chvíle, kdy jste se snažili několik minut vůbec oheň zapálit a pak udržet, aby po chvilce neuhasl.

Naštěstí existuje velké množství pomocníků, jednak speciální dlouhé zápalky pro pohodlné podpálení, ale především velký výběr podpalovačů pro rychlé dosažení požadované teploty.

Praktické stolní grily jsou ideální volbou na malé terasy

Tipy a trendy

K dostání jsou jak přírodní podpalovače, tak ty, které si pomáhají trochou chemie.

Přírodní podpalovače jsou šetrné k životnímu prostředí, jsou ze svitků z dřevěné drtě a napuštěné parafínem pro pomalejší a stálejší hoření.

Grilujte jako mistři na vyšší úrovni

Tipy a trendy

Účinnou pomoc přinášejí také podpalovače ve tvaru obří zápalky nebo tabulky z lisovaného dřevitého vlákna namáčeného v kvalitním parafínu.

Oproti tomu chemické podpalovače, ať už tekuté, gelové, nebo pevné, nabízejí jednoduchou manipulaci a použití a 100% jistotu, že vždy zafungují tak, jak mají.

Anketa

Máte na zahradě ohniště zároveň jako dekorační prvek?
Ano, máme velmi hezké ohniště.
16,9 %
Ohniště máme, ale kvůli dekoraci ne.
63,5 %
Nemáme žádné ohniště.
19,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2691 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Gril není jen pro milovníky masa

Milovníkům party a masových pokrmů propukla s květnem grilovací sezona. Na své si ale přijdou i vegetariáni a vegani, protože lívanečky s malinami, grilovaná...

Čistý gril je dobře fungující gril

Žádný teplejší víkend se neobejde bez grilování. Avšak předtím, než po poslední grilovačce rozpálíte gril zase naplno, je potřeba ho vyčistit. Jak na to?

Výběr článků

Načítám