Hlavní obsah

Spacák ve tvaru medvěda není určen pro odstrašování opravdových šelem

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonec Eiko Ishizawa se rozhodl navrhnout nevšední spacák inspirovaný medvědí kožešinou. Jeho medvědí spacák je ale prý trochu nebezpečný, lidé si vás v něm mohou splést s opravdovou šelmou a vylekat se nebo na vás omylem zaútočit.

Foto: Profimedia.cz

Zavřený spacák má tvar ležícího medvěda.

Článek

Designér se nechal inspirovat dlouhou srstí šelem a tak navrhl spacák jako hodně chundelatou přikrývku. Ta by měla zpříjemnit kempování v lese a dodat mu na originalitě.

Spacák je ale vhodnější použít spíš pro letní přespávání na chráněné terase pod hvězdami.

Foto: Profimedia.cz

Vnitřek spacáku je prošívaný.

Barva srsti se u medvědů různí, designér ale vsadil na nejznámější hnědou klasiku. Chtěl totiž, aby medvědí spacák vypadal pokud možno co nejvěrohodněji. K vytvoření tohoto designérského kousku ho inspiroval příběh medvěda, který se po dlouhých letech objevil v Bavorsku a vyvolal tehdy velkou diskuzi, zda je třeba ho odlovit nebo nechat volně žít.

Foto: Profimedia.cz

Spacák má i umělohmotná ústa imitující tlamu medvěda.

Jako vzor pro spacák posloužil medvěd hnědý vážící 270 kg. Spacák je 223 cm dlouhý a váží 5,5 kg. Vyroben je z umělé kožešiny, imitace kůže a polyesteru. Ústa spacáku v podobizně hlavy medvěda jsou z plastu.

Foto: Profimedia.cz

Spacák ve tvaru medvěda funguje stejně jako obyčejné klasické spacáky.

Spacák ve tvaru medvěda na pomezí fantazie a skutečnosti rozhodně není jediným designovým výstřelkem tohoto typu. Designéři před časem navrhli i spacák ve tvaru pizzy.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám