Hlavní obsah

Moderní konferenční stolky nechávají vyniknout kráse struktury dřeva

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Designéři v poslední době navrhují nejen dřevěné stoličky, ale i konferenční stolky s přiznanou surovou strukturou dřeva. Krásné letokruhy na vrchu stolků jsou hlavní dekorací těchto originálních kousků do domácnosti.

Foto: Novinky

Stolku dodají na zajímavosti efektně vybarvené praskliny ve dřevě.

Článek

Pro tento typ stolků je vhodné vybírat co nejtvrdší dřeva. Vhodný je palisandr, dub, buk, jasan či ořech. Pokud budete stolek využívat i v exteriéru, volte exotičtější odolná dřeva meranti nebo teak.

Foto: LuxDeco, Baker Furniture

Designéři nechávají vyniknout surové dřevo. Dekorace stolků jsou proto hodně střídmé.

Stolky si může šikovný kutil vytvořit i sám doma. Dřevo je ale třeba perfektně vyhladit a předejít tak možnému štěpení.

Je nutno ho ošetřit vrstvou odolného laku, který nebude zdravotně závadný. Volte ideálně lak určený na hračky pro děti do tří let.

Foto: Novinky

Surové špalky jsou v módě i jako odkládací stolky.

Stolek si můžete nechat vyrobit i na zakázku a využít tak třeba dřeva ze svého oblíbeného stromu, který bylo nutné pokácet. Efektně vypadají stolky z nejstarších stromů, které mají množství letokruhů.

Foto: Novinky

Nepravidelné tvary dřeva dodávají nábytku na potřebné autenticitě.

V menším prostoru se vyplatí volit světlé dřevo, jako je bříza, smrk nebo borovice. Ve větším a světlém interiéru si můžete dovolit tmavé dřevo - dub kouřový nebo třeba wenge.

Foto: MeroWings International

Březové letokruhy se staly inspirací pro vznik sedaček s umělohmotným podnosem, který je promění ve stolky.

Tyto nábytkové kousky se hodí hlavně do interiérů zařízených v přírodním stylu, kterým dominují materiály jako kámen, dřevo, ratan, proutí apod. Hodí se i do interiérů ve skandinávském nebo městském stylu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám