Hlavní obsah

Spacák ve tvaru medvěda není určen pro odstrašování opravdových šelem

Novinky, tnk

Japonec Eiko Ishizawa se rozhodl navrhnout nevšední spacák inspirovaný medvědí kožešinou. Jeho medvědí spacák je ale prý trochu nebezpečný, lidé si vás v něm mohou splést s opravdovou šelmou a vylekat se nebo na vás omylem zaútočit.

Foto: Profimedia.cz

Zavřený spacák má tvar ležícího medvěda.

Článek

Designér se nechal inspirovat dlouhou srstí šelem a tak navrhl spacák jako hodně chundelatou přikrývku. Ta by měla zpříjemnit kempování v lese a dodat mu na originalitě.

Spacák je ale vhodnější použít spíš pro letní přespávání na chráněné terase pod hvězdami.

Foto: Profimedia.cz

Vnitřek spacáku je prošívaný.

Barva srsti se u medvědů různí, designér ale vsadil na nejznámější hnědou klasiku. Chtěl totiž, aby medvědí spacák vypadal pokud možno co nejvěrohodněji. K vytvoření tohoto designérského kousku ho inspiroval příběh medvěda, který se po dlouhých letech objevil v Bavorsku a vyvolal tehdy velkou diskuzi, zda je třeba ho odlovit nebo nechat volně žít.

Foto: Profimedia.cz

Spacák má i umělohmotná ústa imitující tlamu medvěda.

Jako vzor pro spacák posloužil medvěd hnědý vážící 270 kg. Spacák je 223 cm dlouhý a váží 5,5 kg. Vyroben je z umělé kožešiny, imitace kůže a polyesteru. Ústa spacáku v podobizně hlavy medvěda jsou z plastu.

Foto: Profimedia.cz

Spacák ve tvaru medvěda funguje stejně jako obyčejné klasické spacáky.

Spacák ve tvaru medvěda na pomezí fantazie a skutečnosti rozhodně není jediným designovým výstřelkem tohoto typu. Designéři před časem navrhli i spacák ve tvaru pizzy.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám