Hlavní obsah
Větší propojení s terasou bylo základním požadavkem rodiny. Foto: Martin Zeman

Přeskládaná dispozice nabízí rodině větší propojení s terasou

V prostorném mezonetovém bytě se nově všechno směrovalo k tomu, aby byl život ve společenských částech bytu propojený s terasou. Ta je totiž velmi důležitou relaxační součástí bytu.

Větší propojení s terasou bylo základním požadavkem rodiny. Foto: Martin Zeman
Přeskládaná dispozice nabízí rodině větší propojení s terasou

V původní dispozici od developera byl v přízemí mezonetu obývací pokoj s kuchyní a jídelním koutem a v podkroví tři ložnice a velkorysá terasa.

Majitelům toto uspořádání nevyhovovalo, a tak se s požadavkem na změnu dispozice a zařízení interiéru obrátili na studio AEIOU. Z původního návrhu nakonec zůstalo jen schodiště, vše ostatní se přeskládalo.

Majitelé si přáli, aby se běžný rodinný život odehrával v těsném souznění s velikou terasou, která by tak měla být přirozenou součástí bytu. Architekti proto celé horní patro přeskupili tak, aby byl ze všech místností přístup na terasu.

Nově, funkčně, relaxačně

Ve vstupní hale se rozšířily úložné prostory pod schodištěm a vznikla vestavěná skříň s botníkem a dominantní elegantně zaoblenou šatní skříní.

Zvětšená přízemní koupelna bez denního světla byla skrze nově navrženou dětskou šatnu prosvětlená vertikálním světlíkem. Dále je v přízemí ještě dětský pokoj a ložnice. Oba tyto pokoje mají oddělenou šatnu.

Prostory mezonetu spojuje schodiště, které vnáší do interiéru dřevěný prvek, jež ústí přímo do obývacího pokoje a svým tvaroslovím předjímá hru dřevěných kostiček a šachovnic v horním patře. Stejný motiv se objevuje na obývací stěně, konferenčním stolku, TV skříňce, v kuchyni i na prosklených příčkách pokoje pro hosty a na zástěně v druhé koupelně.

Celý velkorysý společenský prostor s obývákem, kuchyní a jídelnou lze ještě zvětšit otevřením dveří v „kostkované“ příčce, která ukrývá hostinský pokoj.

V podkroví je také druhá koupelna, jež má funkci spíše relaxační, proto je vybavena parním boxem a prosklenými dveřmi propojena s terasou. Tolik důležitá terasa lemuje dům po dvou stranách do tvaru písmene L a poskytuje různé funkce.

Na obývací pokoj navazuje odpočinkovou částí se zelení, která vytváří optickou bariéru mezi sousední terasou. Následuje posezení pod markýzou doplněné víceúčelovou lavicí. V nejzazší části terasy je s ohledem na soukromí při relaxaci umístěna perličková lázeň.

Autor: Lucie Martínková, www.bydlenimagazin.cz 

Koronavirové rozptýlení na sněhu

Dolehla na vás také nuda během neustálých uzávěrek kvůli koronavirové pandemii natolik, že jste šli nakonec řádit na sníh? Vytvořili jste něco obzvláště povedeného? Iglú, hrad, klouzačku...?

Pochlubte se ostatním čtenářům a inspirujte je! Pošlete nám fotku svého výtvoru a připište k ní pár vět na naši adresu bydleni@novinky.cz. Nejzdařilejší díla rádi představíme!

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Reklama

Výběr článků